Rimi tīklā bezkontakta norēķini gada laikā auguši trīs reizes

Iedzīvotāji aizvien vairāk novērtē ātru un ērtu iepirkšanās pieredzi, ko sniedz tehnoloģiju attīstība. Pagājušā gada nogalē 32 % no visiem bezskaidras naudas norēķiniem Rimi Latvia tīklā veikti ar NFC kartēm, turklāt gada laikā šis skaits teju trīskāršojies.

Šis ir gan pircējam, gan pārdevējam ērts risinājumus, jo ļauj ietaupīt laiku norēķinoties. Pircējs ir ieguvējs, jo savu pirkumu var veikt pēc iespējas īsākā laika posmā, savukārt pārdevējs var apkalpot lielāku pircēju skaitu, mazinot rindā gaidīšanas laiku. Šī funkcija ērti izmantojama arī pašapkalpošanās kasu zonā, kur parasti tiek veikti salīdzinoši nelieli pirkumi.

“Raugoties šajos datos, mēs esam ļoti gandarīti, ka pirms vairākiem gadiem bijām pirmais mazumtirgotājs, kas sāka ieviest bezkontakta norēķinus. Šobrīd visos 125 mūsu veikalos par pirkumu līdz 25 eiro var samaksāt ar bezkontakta karti,” stāsta Jānis Jakaitis, Rimi Latvia tiešsaistes risinājumu vadītājs. Viņš arī norāda, ka, iespējams, tieši NFC lietošanas ērtība ir viens no iemesliem, kas palielinājis bezskaidras naudas norēķinu proporciju Rimi tīklā. Gada laikā šī proporcija palielinājusies par 5 % un pagājušā gada nogalē sasniedza jau 60 % no visiem norēķiniem.

NFC tehnoloģija ir ļoti nozīmīga mazumtirgotāja pakalpojumu nodrošināšanā, jo uz tās balstīta virkne risinājumu. Tā, piemēram, šobrīd visas Mans Rimi lojalitātes kartes tiek izsniegtas ar NFC funkciju, un to izmanto jau gandrīz 300 tūkstoši pircēju. Tāpat arī Mans Rimi aplikācija veidota tā, lai visi viedtālruņi, kas nodrošina NFC funkciju, varētu tikt izmantoti kā Mans Rimi lojalitātes karte, lai aktivizētu piedāvājumus un veiktu Mans Rimi naudas uzkrājumu. Lai mudinātu pircējus izmantot šo norēķinu kartes funkciju, no janvāra līdz martam Rimi Latvia sadarbībā ar Mastercard Finanšu nozares asociāciju un citiem tirgotājiem kampaņas Piik un Gatavas ietvaros informēs pircējus par priekšrocībām, norēķinoties ar bezkontakta kartēm. Tāpat no 15.01. līdz 11.02. visos Rimi un Supernetto veikalos norisinās Piik un Gatavs loterija, kurā var piedalīties visi pircēji, kas veikuši maksājumu ar kādu no bezkontakta kartēm.

Patlaban Rimi Latvia tīklā ir 125 četru formātu veikali: 32 Rimi Hyper, 29 Rimi Super, 36 Rimi Mini, 21 Supernetto un septiņi Rimi Express. Rimi un Supernetto veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment