Saules stari kaitē ne tikai tavai āda, bet arī tavai automašīnai. Uzzini, kā to pasargāt!

Opel-Astra-GTC-270515

Ikviens no mums priecājas par saulaino un silto laiku, bet vai apzināmies, cik patiesi lielu kaitējumu saule nodara ne tikai mūsu ādai, bet arī mūsu automašīnai. Lai gan daudzi kaitējumi nav saskatāmi uzreiz, tie laika gaitā var attīstīties, radot nopietnas problēmas jūsu automašīnai, kuru cēlonis būs saules stari.

Ja vēlies, lai tava automašīna neatkarīgi no laika apstākļiem izskatītos un darbotos kā jauna, tad iegaumē šos padomus, kas ļaus pasargāt tavu automašīnu no saules kaitējuma.

1. Pasargā automašīnas interjeru!

Novieto automašīnu ēnā. Tas ir vieglākais veids kā pasargāt savu automašīnu no tiešiem saules stariem, ja iespējams, tad ir ieteicams atstāt vaļā kādu no automašīnas logiem.

Izmantojiet vējstikla saules aizsargus, tie tev palīdzes pasargāt automašīnu no karstuma un saules kaitējuma. Sākotnēji tie var likties pārāk sarežģīti un velti aizņem tavu laiku, bet patiesībā tie ir pavisam elementāri uzstādāmi.

Automašīnas paneli būtu nepieciešams tīrīt ar speciāli paredzētiem tīrīšanas līdzekļiem. Mūsdienās ir pieejami produkti, kas sniedz papildus aizsardzību tavam auto interjeram.

2. Pasargā automašīnas virsbūvi!

Mazgāt un žāvēt automašīnu vasarā ir ļoti būtiski, jo saule un siltums izbalina automašīnas krāsu, tāpēc to ir ieteicams darīt regulāri. Bieža automašīnas mazgāšana un žāvēšana palīdz noņemt netīrums un putekļu daļiņas, kas var izraisīt mikro skrambas.

Pēc automašīnas mazgāšanas atceries par vasku –  uzklāts vasks uz automašīnas virsbūves palīdzēs pasargāt automašīnas apdari pret ultravioletajiem stariem.  

Pārbaudi gaisa spiedienu automašīnas riepās. Karsts bruģis vai asfalts savienojumā ar automašīnas riepām var radīt neparedzētas situācijas. Pat jaunas un ļoti labas riepas mēneša laikā var zaudēt minimālu gaisa spiedienu riepās, kas var ietekmēt riepu saskari ar karstu bruģi un asfaltu. Pārliecinies vai tavas automašīnas riepu spiediens ir atbilstošs ražotāju ieteiktajam.

3. Rūpējies par to, kas atrodas zem tavas motora pārsega.

Lai pasargātu automašīnas dzinēju no pārkaršanas, pārliecinies, ka dzesēšanas sistēma ir labā darba kārtībā. Regulāri pārbaudīt automašīnas motoreļļas, stūres apstiprinātāja un bremžu šķidruma līmeni.

Augsta gaisa temperatūra un automašīnas slodze (gaisa kondicionieru regulāra lietošana) var mazināt automašīnas akumulatora jaudu. Automašīnas akumulatoru ir nepieciešams regulāri pārbaudīt, lai pārliecinātos, ka tas darbojas korekti. Šo darbu vislabāk ir uzticēt profesionāliem automehāniķiem.

Lai mazinātu iespējamos bojājumus, ko automašīnai rada saule –  veic šos piesardzības pasākumus vasarai iestājoties, tādā veidā pasargāsi automašīnu no bojājumiem, ka arī ietaupīsi lielu naudas summu.

 

Raksts tapis sadarbībā ar: logo

Avots: wikihow.com; learningcenter.statefarm.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment