Skolēn, izvēlies ēnot Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā

13. februārī no plkst. 9.30 līdz 14.00 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (Atbrīvošanas alejā 115, Rēzeknē) notiks Ēnu diena. Vispārizglītojošo skolu skolēni aicināti šajā dienā apmeklēt Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju (RTA), kur varēs redzēt un iepazīt dažādu profesiju pārstāvju darba specifiku un ikdienas gaitas.

Ēnu diena RTA sniedz lielisku iespēju topošajiem studentiem iepazīties ar akadēmijas vidi un studentu dzīvi, ēnojot akadēmijas darbiniekus vai studentus.

Ēnu diena ļauj skolēniem aizdomāties par nākotnes profesiju, apjaust tās nozīmīgumu darba tirgū un uzzināt par studiju iespējām konkrētā specialitātē, tāpēc īpaši šajā dienā RTA tiek gaidīti vidusskolēni.

Par savu ēnošanas pieredzi stāsta RTA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes 1. kursa students Sandis Proms, kurš, būdams Špoģu vidusskolas 12. klases skolēns, pērn februārī Ēnu dienā apmeklēja RTA un ēnoja RTA Studējošo padomes vadītāju Kasparu Ločmeli. “Ēnu dienā devos uz RTA, lai labāk iepazītu sev interesējošas studiju programmas un mazliet ielūkotos studentu dzīvē, jo plānoju doties mācīties tieši uz RTA,” stāsta jaunietis. “Studējošo padomes vadītāju izvēlējos ēnot tāpēc, ka man likās, ka tādā veidā ir iespējams daudz plašāk ieskatīties studentu dzīvē un uzzināt informāciju par studiju procesu. Uzzināju to, ka RTA ir daudz dažādu ārpusstudiju aktivitāšu, piemēram, studentu korporācija, deju kopa “Dziga”, koris “Sonitum”, teātris “ĶerRA”. Kad Ēnu dienā apmeklēju RTA, uzreiz sapratu, ka nevēlos studēt nekur citur, jo man ļoti patika ēnotāju uzņemšana un jautrā kopābūšana visas Ēnu dienas garumā.”

“Es ieteiktu jauniešiem piedalīties Ēnu dienā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā, jo tādā veidā var uzzināt daudz noderīgas informācijas par akadēmiju un tās piedāvātajām studiju programmām, kā arī ārpusstudiju aktivitātēm,” saka Sandis, kurš, septembrī piedaloties 1.kursu studentiem veltītajos Rozes svētkos, ieguva Bruņinieka titulu. Jaunietis aktīvi darbojas Studējošo padomē, kur ir Sabiedrisko attiecību virziena vadītājas vietnieks, ir Ekonomikas un pārvaldības fakultātes studējošo pašpārvaldes vadītājas vietnieks, RTA senators un studentu korporācijas biedrs, aktīvi iesaistās RTA sabiedriskajā dzīvē, palīdzot organizēt dažādus pasākumus.

Arī RTA Ekonomikas un pārvaldības fakultātes 1. kursa students Edijs Stučka, mācoties Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolas 12. klasē, 2018. gada Ēnu dienā apmeklēja RTA, kur ēnoja RTA studiju virziena “Tiesību zinātne” lektori, asociēto profesori Līgu Mazuri. “RTA kā ēnošanas vietu izvēlējos, jo apsvēru, ka varētu studēt tieši te. Ēnot juristu jomas pārstāvi nolēmu tādēļ, ka savu nākotnes karjeru vēlējos saistīt ar jurisprudenci. Uzzināju gan par studiju iespējām akadēmijā, gan arī par nākotnes karjeras iespējām. Dalība RTA Ēnu dienā pamudināja uzsākt studijas tieši te,” stāsta jaunietis.

Edijs, kurš sevi aktīvi parādīja jau pirmajā jaunā studiju gada dienā – Rozes svētkos –, piedaloties konkursā un nodemonstrējot savas dejotāja prasmes, skolēniem iesaka izmantot lielisko iespēju un Ēnu dienā apmeklēt tieši RTA, kur varēs noskaidrot visu nepieciešamo informāciju par izvēlēto studiju virzienu, kā arī saprast, vai izvēlētā nākotnes profesija ir īstā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment