Šokējoši atklājumi, ko cilvēki dara pie mašīnas stūres

Ja tu domāji, ka ziņu sūtīšana, braukšanas laikā ir trakākais, ko cilvēki varētu darīt, tad tev nāksies vilties, jo patiesība ir nepatīkamāka. Gandrīz katrs piektais autovadītājs, vecuma posmā no 25-35 gadiem, ir atzinis, ka ir uzņēmis pašbildes, vadot automašīnu.

Rādītāji, kuri tika iegūti izsekojot 500 autovadītāju viedtālruņus un planšetdatorus, atklāja, ka tev ir nopietns iemesls uztraukties par to, ar kādiem cilvēkiem tev nākas dalīt ceļu. Aptuveni 18% no pētījuma dalībniekiem izmantoja internetu un 8% atzina video zvana izmantošanu braukšanas laikā.

Dažādās valstīs ir aizsāktas drošas braukšanas kampaņas, jo aptuveni 7 cilvēki no 10 regulāri runā pa telefonu, esot aiz stūres. Mobilās ierīces netiek izmantotas tikai, lai uzzinātu taisnāko ceļu, bet tiek izmantotas arī sociālās vietnes, sērfots internetā un izmantoti video zvani.

Ierīces, kuras autovadītāji izmanto, turot tās rokās, palielina avārijas iespējamību 3 reizes. Ierīces, kuras ir hand-freesamazina šo iespēju, bet tik un tā ir bīstamas uz ceļa, jo novērš vadītāja uzmanību un tiek regulāri “uzmesta acs” uz ierīcē notiekošajām darbībām.

Šis nedrīkst turpināties kā modes kliedziens, jo uz ceļa jau ir notikuši neskaitāmi nelaimes gadījumi, tikai tādēļ, ka šoferis bija lietojis kādu no ierīcēm vai uzņēmis pašbildi.

Avots: realsimple.com

zeltene_logo_small

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment