Noderīgi: Lūk, padoms, kas var izglābt tavu dzīvību, ja esi aizrijies

1454709564-screen-shot-2016-02-05-at-45851-pm

Kad cilvēks aizrijas, tā dēvētais Heimliha paņēmiens var pat izglābt viņa dzīvību.

Taču nav daudz tādu cilvēku, kuri spēj izglābt paši sevi, ja gadās aizrīties un tuvumā neviena nav. Tādēļ mēs piedāvājam šo video, kas iemācīs tev pareizi rīkoties situācijā, kad vairs nespēj paelpot.

Ugunsdzēsējs un medicīnas darbinieks Džefs Rehmans no Kolorādo štata ir izveidojis pamācošu video par to, ko darīt aizrīšanās gadījumā. Agrāk viņš to izmantoja boksa treniņos, lai stiprinātu vēdera muskulatūru, taču tagad viņš cer, ka to varēs pielietot arī citiem, cēlākiem mērķiem.

Video Rehmans nodemonstrē pozīciju, kādā cietušajam jānostājas – jānotupjas uz ceļiem un jāizvirza rokas uz priekšu atspiešanās pozīcijā. Tad strauji jāizmet rokas uz priekšu, spēcīgi nokrītot uz vēdera.

Pēc paņēmiena izpildīšanas viņš stāsta, ka “bija dzirdams, cik daudz gaisa izplūst ārā”. Gaisam jāplūst pietiekoši strauji, lai tas izspiestu svešķermeni ārā no elpvada.

Lasi arī: Rebekai neļāva izmantot Disnejlendas karuseli, jo viņa bija pārāk korpulenta; Lūk, ko viņa izdarīja!

Rehmans brīdina, ka šo paņēmienu nevajadzētu izpildīt grūtniecēm, un “tas arī nav 100% efektīvs pilnīgi visiem, taču ir daudz labāks nekā citi, iepriekš mācīti paņēmieni. Turklāt tas var izglābt jūsu dzīvību.”

Šķir lapu tālāk, lai iepazītos ar raksta turpinājumu (skaties video)!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment