Lietas, kuras jāpārdomā, ja esi nolēmis taisīt tetovējumu: #4 pats svarīgākais!

1. Izpēti  un noskaidro visu

b2d85bd635287a08fb7ef6aa532016b6

Tātad tu vēlies tetovējumu. Patiesībā visu dzīvi esi to vēlējies. Ko darīt? Skriet uz tuvāko tetovēšanas salonu? Nē, no sākuma tev viss ir jāizpēta un jānoskaidro. Pirmkārt, atrodi “īsto” salonu un mākslinieku. Izvēloties salonu, tev jāpārliecinās, ka tas ir tīrs, jo tu taču nevēlies, lai tevi tetovē kādā pagrabā, kur ir slikts apgaismojums un nehigiēniska vide? 

Jo tīrāks būs salons, jo lielāka iespējamība, ka negūsi nekādas infekcijas. Tālāk par mākslinieku. Ja vēlies būt pārliecināts, ka rezultāts tevi apmierinās, tad noteikti izskati viņa portfolio un pārliecinies, ka viņa stils saskan ar to, ko tu vēlies. Noteikti nevajag doties arī pie pirmā, kas tev iepatīkas, apskati vairākus un tikai tad izvēlies.

 

 

2.Izglīto sevi

broken_wings_tattoo_design3

Vēlies bezgalības simbolu vai rozes ar ieroci uz savas labās rokas, esi atradis Google resursos perfekto variantu, kuru noteikti jau simtiem cilvēku visā pasaulē ir uztetovējuši?  Roc mazliet dziļāk, jo neviens īsti negrib, lai viņam ir tāds tetovējums kā vēl 1000 cilvēkiem, atrodi vai izdomā kādu ļoti oriģinālu dizainu. Ja vēlies būt oriģināls, tad tas prasīs daudz laika, taču beigās tas sevi attaisnos. Google vietā vari izmantot tetovētāju grāmatas vai žurnālus, iespējams tu to nezināji, bet tikai prasmīgāko mākslinieku darbi tiek publicēti grāmatās un dažādos žurnālos.

 

3.Pārāk mazs

tumblr_n46suzwnnD1r5a7d7o1_500

 

Jo lielāks, jo labāks, varbūt ne vienmēr labākais padoms, taču saistībā ar tetovējumiem tas atbilst patiesībai. ļoti bieži cilvēki savu pirmo tetovējumu izvēlas maziņu, protams, tas ir saprotams, taču neviens nepadomā par to, ka vecumdienās, tas būs izplūdis, krāsas sajaukušās kopā, visticamāk zīmējams būs kļuvis nesaprotams un atgādinās kādu ādas audzēju. Tas tā notiek, jo mazie tetovējumi nenoveco īsti labi, gluži vienkārši tie ir pārāk mazi ar smalkām detaļām, kuras, ar gadiem izplūstos, nav iespējams saprast.

Tāpēc tetovētāji vienmēr saka – jo lielāks tetovējums, jo labāk tas saglabāsies!

4.Vieta un izskats

tumblr_mbsx81eJEq1qe1hlxo1_400

Kad esi atradis īsto mākslinieku un dizainu, kādu vēlies, ļoti svarīgi lieta ir vieta, kur vēlies šo tetovējumu. Tetovējuma līnijām jāsakrīt ar tavu muskuļu līnijām, lai tas izskatītos labi. Labs dizains var tikt sabojāts izvēloties nepareizo vietu, kur to veidot, un tur nelīdzēs pat tas, ka tetovētājs būs prasmīgs, taču gandrīz vienmēr labs tetovētājs tev pastāstīs un piedāvās to taisīt citā vietā, kur tas izskatīsies daudz labāk.

 

5.Iedomājies, ka tu vari dzīvot mūžīgi

53020bd593bf16d4b1da39f254491099-tattoo-regrets

 

Ja tu pajautātu trīspadsmitgandiekam, kādu tetovējumu viņš vēlas, pavisam noteikti pēc 10 gadiem viņa atbilde būtu pavisam citādāka. Tāpēc neatkarīgi no sava vecuma kārtīgi apdomā dizainu, kuru izvēlies, vai tu būsi ar to apmierināts pēc 10, 15 vai pat 30 gadiem.
Protams, reizēm cilvēki šos tetovējumus apslēpj, uztetovējot virsū kaut ko citu, taču tas ir sāpīgs un ļoti dārgs process. Izvēlies ko tādu, ko tu ar prieku nēsāsi visu dzīvi, jo tas ko tu uztetovē lielākoties ir uz visu mūžu!

6.Darba iespējas

Face-Tattoo-38

 

Iedomājies, ka tu esi priekšnieks un tev uz darba interviju ir ieradušies divi potenciālie kandidāti. Vienam mugurā ir uzvalks un kaklasaite, bet otram uzvalks, solīda kaklasaite un redzam kakla tetovējums. Kuru tu pieņemsi darbā?
Kakla un roku tetovējumi ir pazīstami kā šķēršļi darba iegūšanai, tie tiek uzskatīti piemēroti mūziķiem, rokzvaigznēm un tā tālāk. Neatkarīgi cik gudrs, ar cik labu izglītību būsi, vienmēr izvēlēsies to, kuram nebūs redzami tetovējumi, bet diemžēl tā ir rūgtā patiesība. Tāpēc pirms nolem taisīt tetovējumu kārtīgi apdomā kādas darba iespējas tev pēc tam būs. Jo pavisam noteikti tu negribētu nedabūt darbu tikai tāpēc, ka tev ir redzams tetovējums.

 

7.Esi atvērts idejām

19-Most-Craziest-and-wonderful-tattoo-on-bodies-24

 

Mākslinieks, kuru esi izvēlējies, lai apgleznotu tavu ķermeni pavisam noteikti par tetovējumiem zina daudz vairāk nekā tu. Tā kā viņš ir mākslinieks, tad viņa mērķis ir radīt mākslas darbus. Ja mākslinieks vēlas kaut ko pamainīt vai ieteikt tavam izvēlētajam dizainam, tev vajadzētu viņu uzklausīt nevis stingri turēties pie sava izvēlētā.  Protams, ja tev nepatīk viņa ierosinājums, tev ir tiesības to noraidīt, taču atceries, ka viņu prioritāte ir radīt tev apbrīnojamu mākslas darbu, un turklāt vienmēr ir vērts ieklausīties profesionāļa viedoklī!

 

8.Cena

a4yga2uj

 

 

Labs darbs nav lēts, un lēts darbs nav labs. Skaidri un vienkārši! Ja mākslinieks piedāvā iespaidīgus tetovējumus un zemas cenas, tad kaut kas nav kārtībā, piemēram, tinte ir nekvalitatīva un pēc 10 gadiem vai pat ātrāk būs izbalējusi un izplūdusi, krāsas saplūdušas. Pareizas iekārtas un to tīrīšana izmaksā diezgan dārgi, tāpat arī laba tinte un vis pārējais nepieciešamais.

Tas nav televizors, ledusskapis vai mūzikas atskaņotājs, kuru tu iegādāsies vēl pāris reizes dzīvē, tetovējums ir lieta, kas uz tava ķermeņa saglabāsies visu mūžu, tāpēc izvēlies labu mākslinieku, kurš strādā kvalitatīvi un varbūt samaksā vairāk, taču vismaz tev būs garantija, ka viss ir kārtībā, un vēlāk nebūs sašutums par to, kāds tetovējums palicis pēc pāris gadiem.

 

9. Nesteidzies

8cf06d6c5028335e86f9f744d21bdc32

Spontāni pieņemti svarīgi lēmumi nekad neizrādās pareizie. Starpība starp spontāni radītu un pārdomātu tetovējumu ir tāda, ka tas tev vienmēr liks nožēlot to, ka nepārdomāji visu līdz galam, protams, tas nenozīmē, ka vienmēr tā ir, taču lielākoties cilvēki pēc gadiem nožēlo spontāni radītos tetovējumus.

Kārtīgi izdomā, ko vēlies uztetovēt, pie kura mākslinieka un kādā salona, tad nesteidzoties visu vēlreiz līdz galam pārdomā. Pāris mēnešus katru dienu paskaties uz izvēlēto dizainu, tas palīdzēs tev saprast, vai tu vēlies turpmāko dzīvi katru dienu to redzēt uz sava ķermeņa. Iespējams pēc mēneša tev tas vairs nemaz tik ļoti nepatiks.

 

10.Sagatavojies tam, kas gaidāms

1444366669_bb3d

 

Tetovēšanās ir ļoti sāpīgs process, tāpēc pirms tu grasies to darīt, pārliecinies vai tu patiesām esi gatavs un spēsi paciet sāpēs. Atkarība no tava izvēlētā tetovējuma lieluma un vietas tu atradīsies noteiktā pozā, vairākas stundas nekustīgi sēdēsi krēslā, vai gulēsi uz gultas. Tāpēc ļoti svarīgi ir sevi tam sagatavot.

Turklāt svarīgs ir arī tavs veselības stāvoklis. Doties pie tetovētāja alkohola reibumā, ar paģirām vai ar saulē apdegušu ādu nepavisam nav laba ideja, protams, darīt to vari, taču mākslinieks, pie kura dodies, arī nebūs sajūsma, ja šāda stāvoklī ieradīsies pie viņa. Tavai ādai jābūt perfektā stāvoklī, lai process noritētu veiksmīgi. Ja tev būs paģiras, tad sāpēs, ko izjutīsi tetovēšanas laikā, būs daudz stiprākas un grūtāk paciešamas, turklāt nosēdēt pāris stundas nekustīgi tev būs daudz grūtāk.

Esi prātīgs, lai pēc gadiem nenāktos nožēlot pieņemto lēmumu!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Aksels</cite>

    2 lietas…

    1) nedomā ko citi teiks, bet gan dari to priekš sevis, izvēlies tetovējumu kurš tev kaut ko nozīmē, nevis kaut ko, kas tev liekas, ka izskatīsies “kruti”

    2) Jā visi saka, ka vajag padomāt kā tas izskatīsies pēc pāris gadiem, ka vēlāk to vari nožēlot utt. Bet klau… lieta tāda, ka ja tetovējums kuru tu sev uztaisīji, tieši tajā dzīves fāzē tev bija vajadzīgs un tev tas kaut ko nozīmēja, tad tu nekad to nenožēlosi, jo pat ja tava dzīve mainīsies, tev tas būs kā atgādinājums, kā vēstures liecība tam, kam tu esi gājis cauri ( tieši tāpēc 1 punkts ir svarīgs.

    ps. tas ir mans viedoklis par šo tēmu un jā varu atbildēt par abiem punktiem kuriem esmu norādījis, jo tetovējumi ir nākuši no dažādiem dzīves posmiem.

Leave a Comment