Tiesas sēdē jaunieši atklāj, kāpēc nogalināja 15 gadus veco Egilu Kuļikauski

egils-kulikauskis

Liepājas tiesa šodien, 9.maijā, sāka skatīt 15 gadus vecā Egila Kuļikauska slepkavības lietu. Pēc prokurores, nogalinātā zēna, abu apsūdzēto un viņu aizstāvju lūguma lietu tiesa skatīja slēgtā sēdē. Iemesls, – jo gan apsūdzētie, gan bojāgājušais ir nepilngadīgi.

Apsūdzētie tiesas procesā piedalījās videokonferences režīmā no Cēsu Audzināšanas iestādes nepilngadīgajiem. Viens no viņiem ir 16 gadus vecs, otram, spriežot pēc sociālajos tīklos atrodamās informācijas, 17 gadi apritējuši pagājušā gada rudenī – dienā, kad kāda sirmgalve Karostas mežā atrada Egila mirstīgās atliekas.

Šodien pusaudžiem prokurore nolasīja apsūdzību, kuru viens atzinis pilnībā, otrs nē. Tiesa uzklausīja arī Egila vecākus. Viņi tiesā pieteikuši morālā un materiālā kaitējuma kompensāciju – 50 tūkstošus eiro katram vecākam.

Pēc pirmās tiesas dienas nogalinātā zēna vecāki savos komentāros bija atturīgi. “Tiesa uzjundī sāpes,” sacīja Egila tēvs, norādot, ka lietas izskatīšana vēl ir tikai sākusies. Taču viņš norādīja, ka vēlas, lai apsūdzētajiem piespriež maksimālo sodu. “Pelnījuši viņi to būtu.”

Lietu turpinās skatīt 28. jūnijā. Tad apsūdzētos no Cēsīm esot paredzēts vest uz Liepāju un viņi procesam sekošot līdzi klātienē, uzzināja “Kurzemes Vārds”.

Jau rakstījām, ka Egils pagājušā gada 24. septembrī izgāja no mājas un pazuda. 5. oktobrī Karostas mežā kāda sieviete atrada viņa mirstīgās atliekas, kas bija stipri apdegušas. Noskaidrojās, ka zēns pēdējo reizi redzēts Karostā kopā ar diviem viņam pazīstamiem puišiem. Drīz vien abus aizturēja aizdomās par Egila noslepkavošanu. Aizdomās turamie ilgi savu vainu notikušajā neesot atzinuši. Atzīšanās sekojusi vien pēc vairākiem mēnešiem.

Viens puisis izmeklēšanas laikā klāstījis, ka sācis ar Egilu kauties, jo neesot paticis, ka viņš kaitinot trešo puisi. Abu kautiņā iesaistījies arī trešais, kurš saķēris Egilu aiz kakla un turējis, kamēr otrs upuri sitis. Kādā brīdī Egils nemaņā saļimis un puiši izlēmuši, ka viņš ir jānogalina, lai zēns par piekaušanu nepastāsta policijai. Bezpalīdzīgā stāvoklī esošajam Egilam abi situši ar akmeni pa galvu. Pēc tam, lai slēptu pēdas, upuri izģērbuši, viņa apģērbu un apavus salikuši somā, ko novietojuši pie nogalinātā galvas un aizdedzinājuši. Egila mobilo telefonu gan paturējuši – to nākamā dienā esot pārdevuši, atgriezušies nozieguma vietā, aplējuši līķi ar degšķidrumu un aizdedzinājuši.

Otrs apsūdzētai ne izmeklēšanā, ne arī tiesā savu vainu Egila noslepkavošanā un viņa mirstīgo atlieku dedzināšanā neatzīstot.

Avots: liepajniekiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment