Toyota Corolla – labākā drošības sistēma

xfn

Modernās drošības sistēmas un jaudīgu, bet ekonomisku dzinēju klāsts padara Corolla par iedvesmojošu izvēli.

Sadursmes novēršanas sistēma (PCS)

Toyota Safety Sense sadursmes novēršanas sistēma izmanto kameru un lāzeru, lai konstatētu priekšā uz ceļa esošos automobiļus. Ja tiek konstatēta sadursmes iespējamība, vadītājs tiek brīdināts ar skaņas un vizuālu brīdinājumu, kā arī tiek aktivizēta bremzēšanas palīgsistēma. Ja vadītājs laicīgi nebremzē, bremzes aktivizējas automātiski, lai novērstu sadursmi vai mazinātu tās spēku. 
Tehniskais nosaukums: pirms sadursmes drošības sistēma.

Automātisko tālo gaismu funkcija

Toyota Safety Sense automātisko tālo gaismu funkcija ir izveidota, lai uzlabotu redzamību nakts laikā visiem ceļa lietotājiem. Kamera uztver pretī un priekšā braucošo automobiļu lukturus, kā arī monitorē ielas apgaismojuma spilgtumu. Tā automātiski pārslēdz tuvās un tālās gaismas, lai braukšana naktī būtu vēl drošāka.

Ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēma

Toyota Safety Sense ceļa zīmju atpazīšanas palīgsistēma monitorē priekšā esošās ceļa zīmes, attēlojot noderīgu informāciju, piemēram, ātruma ierobežojumus vai apdzīšanas aizliegumu uz labi pārskatāmā, jaunā krāsu TFT vadītāja displeja. Sistēma pārraida arī vizuālu un skaņas brīdinājuma signālu, ja Tu neievēro ceļa zīmes.

Brīdinājums par izbraukšanu no joslas

Izmantojot kameru, tiek nolasīts priekšā esošais joslu marķējums, un Toyota Safety Sense brīdinājums par izbraukšanu no joslas brīdina vadītāju ar vizuālu un skaņas signālu, ja automobilis sāk novirzīties no savas joslas, neieslēdzot pagrieziena rādītāju, – tādējādi vadītājs var koriģēt automobiļa gaitu.

Automobiļa stabilitātes kontrole (VSC)

VSC automātiski un pēc nepieciešamības aktivizē atsevišķu riteņu bremzes un kontrolē dzinēja jaudu, lai palīdzētu uzturēt stabilitāti un novērstu riteņu izslīdēšanu, veicot asus pagriezienus vai ja ceļa virsma ir slidena.

Atpakaļskata kamera

Sistēma ietver ventili ar sensoru katram ritenim, kas nepārtraukti monitorē gaisa spiedienu riepās. Šie sensori ir savienoti ar indikatoru mērinstrumentu panelī, kas izgaismojas, lai brīdinātu Tevi, ja spiediens kļūst zemāks par ieteikto līmeni. Tādējādi sistēma papildina braukšanas drošību, samazina riepu nodilumu un uzlabo degvielas efektivitāti.

Vienkāršā inteliģentā stāvvietā novietošanas palīgsistēma (Simple IPA)

Simple IPA automātiski novieto automobili Jūsu izvēlētajā stāvvietā starp diviem automobiļiem vai aiz viena automobiļa. Izmantojot priekšējā buferī iebūvētos ultraskaņas sensorus, lai noteiktu piemērota izmēra stāvvietu, sistēma automātiski veic stūres kustības, ja ir ieslēgta. Jums ir tikai jākontrolē braukšanas ātrums un jāļauj Simple IPA novietot Jūsu automobili.

Rakstu iesaka – favorit

Avots: toyota.lv 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment