TOYOTA GAZOO Racing gatavi uzvarai 2017. gadā 2.daļa

WEC ir FIA Pasaules izturības čempionāta akronīms: tā ir izturības sacensību sērija, kas ietver 24 stundu sacīkstes Lemānā – vienas no trim slavenākajām autosacīkstēm visā pasaulē.

WEC 2017. gada noteikumi paredz aerodinamiskās efektivitātes samazinājumu, lai par vairākām sekundēm palielinātu Lemānas apļa laikus drošības nolūkos. Tas tika sasniegts, paaugstinot priekšējo gaisa šķēlēju par 15 mm un sašaurinot aizmugures difuzoru. 

Izmantojot tādus rīkus kā datorizēta šķidrumu dinamika un vēja tuneļus, TOYOTA GAZOO Racing stājās pretī šim izaicinājumam, modificējot savu aerodinamikas koncepciju: vispamanāmākās izmaiņas ir paaugstinātais priekšgals un iešķeltā sānu virsma. 

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem komandām sezonas laikā ir atļauts veikt divas aerodinamikas konfigurācijas, kas ir samazinājums no trīs atļautajām konfigurācijām 2016. gadā. Ir ierobežots arī riepu izmantojums – kvalifikācijas braucieniem un sešu stundu sacīkstēm katram automobilim ir atļauti četri riepu komplekti un divas rezerves riepas. Lai atbildētu uz šo izaicinājumu, komanda sadarbojās ar Michelin – izmantojot jaunus maisījumus un konstrukcijas, kā arī optimizējot piekares ģeometriju, lai samazinātu nodilumu. 

Citas izmaiņas noteikumos paredzētas drošības uzlabošanai. Sānu spoguļiem tagad ir jāiztur praktiskas plašākas redzamības pārbaudes, bet hibrīda automobiļiem jābūt aprīkotiem ar brīdinājuma indikatoriem par normālu piedziņas sistēmas darbību. Ja sacensību laikā netiks izgaismots zaļais drošības indikators, automobilim nāksies iegriezties pitstopā, lai veiktu remontu.

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment