Toyota Safety samazinās satiksmes negadījumu skaitu

Toyota Safety Sense ietvertas jaunās aktīvās drošības tehnoloģijas – sadursmes novēršanas sistēma ar vai bez gājēju noteikšanas funkcijas, brīdinājums par izbraukšanu no joslas, automātisko tālo gaismu funkcija, kuru mērķis ir pēc iespējas samazināt satiksmes negadījumu skaitu, tādējādi radot drošākus braukšanas apstākļus ikvienam satiksmes dalībniekam un jums.

Sadursmes novēršanas sistēma 


Sadursmes novēršanas sistēmas kamera un lāzera stari identificē priekšā braucošos automobiļus. Ja sistēma konstatē potenciālu sadursmi, automobilī atskan un ir redzami brīdinājuma signāli, kā arī tiek aktivizēta asistējošā bremzēšana. Ja vadītājs nenospiež bremzes savlaicīgi, automobiļa ātrums tiek samazināts automātiski, lai novērstu vai mazinātu sadursmi.

Brīdinājums par izbraukšanu no joslas 


Sistēmā iebūvētā kamera fiksē brauktuves horizontālos marķējumus un ar vizuāliem un skaņas signāliem brīdina automobiļa vadītāju, ja automobilis sāk novirzīties no braukšanas joslas bez pagrieziena rādītāja ieslēgšanas; attiecīgi vadītājs var veikt nepieciešamās darbības.

Automātisko tālo gaismu funkcija 


Automātisko tālo gaismu funkcija izstrādāta, lai uzlabotu redzamību visiem satiksmes dalībniekiem diennakts tumšajā laikā. Funkcija izmanto iebūvētu kameru, kas novērtē pretimbraucošo un vienā virzienā braucošo automobiļu gaismu spilgtumu, kā arī ielu apgaismojuma spilgtumu. Attiecīgi tā pārslēdz tālās gaismas uz tuvajām un otrādi, nodrošinot patīkamu un drošu braukšanu diennakts tumšajā laikā.

Rakstu iesaka – 

Avots: toyota.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment