Uzmini nu, kurš Latvijā bēdīgi slavenais kungs būvē šo lepno māju kāpu aizsargjoslā Kaltenē

Rojas novada Kaltenē nepilnu 100 metru attālumā no jūras krasta aizdomās par korupciju turētais, bijušais “Rīgas kartes” valdes loceklis Aleksandrs Brandavs būvējot lepnu privātmāju. Pusotra hektāra lielo īpašumu Brandavs esot iegādājies par 30 000 eiro, vēstīja TV3 raidījums “Bez Tabu”.

Ap jaunbūvi, kam pavisam nesen svinēti spāru svētki, uzsliets pagaidu žogs. Celtnieki būvobjektā nav sastopami. Brandava īpašums ”Zvejas” atrodas starp lielceļu un jūru, tomēr no ceļa nav iespējams pamanīt iespaidīgo būvi jūras krastā, to aizsedz gan kāpa, gan priedes, novēroja raidījums.

Pusotra hektāra lielā piekrastes teritorija lielākoties atrodas kāpu aizsargjoslā. Arī privātmājai izraudzītā vieta ietilpst aizsargājamā teritorijā. Pa otrā stāva logiem Brandavam pavērsies gleznains skats uz jūru.

“Bez Tabu” izskaitļoja, ka no jūras krasta līdz Brandava jaunbūvei ir ne vairāk kā 100 soļi. Aizsargjoslu likuma 67. pantā noteikts, ka ciematu teritorijās kāpu aizsargjoslu platums ir 150 metri sauszemes virzienā, skaitot no vietas, kur sākas dabiskā sauszemes veģetācija. Turpretī ārpus apdzīvotām vietām joslas platums ir 300 metri.

Rojas novada amatpersonas aizdomās par korupciju esošai personai devuši “zaļo gaismu” mājas celtniecībai. Rojas novada būvvaldes Agris Jansons vadītājs apgalvo, ka Brandava zemesgabalā konstatēta iepriekšēja apbūve, kas ļaujot ēku būvēt zemesgabalā.

“Es atvainojos. Likuma kārtībā viss ir izdarīts. Ir iedota atļauja. Skaidri parādīta vieta, kur var būvēt. Pārējā teritorijā nevar. Projekts izstrādāts attiecīgā vietā. Lai neskartu pamatus, kur ēka bijusi, atļāva ēku celt tuvāk pie ceļa,” tā raidījumam skaidroja Jansons.

Lasi arī: Noskaidrots, cik liela naudas summa patiesībā izmaksāta Maligina atraitnei; Solītos 8 miljonus viņa nav saņēmusi

Padomju laiku Latvijas kartēs, kas vecākas par 1963. gadu, zemesgabalā nav konstatēta apbūve. Ģirta kungs blakus īpašumā dzīvo no 1941. gada un norāda, ka īpašumā savulaik bijusi kāda zvejnieku būdele, taču ne tajā vietā, kur šobrīd notiek būvniecība, ziņoja “Bez Tabu”.

Rojas novada teritorijas attīstības plānojumā pat veikta īpaša atzīme, ka Brandava īpašumā atļauta būvniecība: “Pieļaujamais stāvu skaits – 1, zemes vienību nav atļauts sadalīt.” Brandava celtā jaunbūve ar grūtībām uzskatāma par vienstāva ēku, taču izrādās, ka Brandavs spējis noteikumus apiet un divstāvīgu ēku uzdot par vienstāvīgu.

Plašāk pievienotajā video:

LA.lv
Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment