Uzzini, kā pareizi ietaupīt, dodoties ceļojumā

images-cms-image-000002625

Svarīgākais jebkurā ceļojumā – laicīgi visu saplānot. Atceries, jo pārdomātāks būs tavs ceļojuma plāns, jo vairāk interesantu nianšu tu atklāsi, kā arī atklāsi, kā ietaupīt naudu un padarīt savu ceļojumu aizraujošāku.

Izlido nedēļas vidū

Kad tu plānosi savu vasaras atvaļinājumu, centies nopirkt biļetes uz reisiem, kas izlido nedēļas vidū. Tieši tāpat vislabāk pirkt arī biļetes mājupceļam. Piemēram, izdevīgāk doties atvaļinājumā uz vienu nedēļu no sestdienas līdz nākamajai sestdienai, tieši brīvdienās pērkot biļetes, to cena ir vislielākā. Tomēr rezervējot viesnīcu nedēļas vidū, tas izmaksās 10-15 % lētāk.

Vairāk laiku velti meklējot reisus

Aviokompāniju piedāvājumi mājaslapās dod iespēju cilvēkiem redzēt, cikos izlido lidmašīna, cikos aizlido, vai ar pārsēšanos, kurās dienās vispār pieejami lidojumi, cik ilgi lidojums tiek plānots un citas lietas, kā arī piedāvā speciālus piedāvājumus par izdevīgākām cenām uz  noteiktām valstīm vai pēdējā brīža piedāvājumus.

Rezervē viesnīcu un turpini meklēt dzīves vietu

Vispirms rezervē viesnīcu, kurā tu gribi palikt, bet neapmaksā dzīvošanu un turpini meklēšanu. Bieži vien viesnīcas rīko pēdējo numuru izpārdošanu. Ja paveicas, numuriņš var kļūt tavs. Viesnīcu rezervēšana nav vienīgais apmešanās veids, vari arī izmantot speciālas interneta saites, kas piedāvā rezervēt apartamentus (dzīvokļus, brīvdienu mājas) gadījumos, ja neesi viesnīcu cienītājs un vēlies izbaudīt vairāk vietējās valsts ikdienas dzīvi un atpūsties no tūristu bariem.

Nemaksā par bagāžu lidmašīnā

Lai izvairītos no liekiem tēriņiem: ceļojumā ņem līdzi ļoti maz drēbju, līdz ar to tev nevajadzēs piemaksāt par bagāžu. Tas gan ir atkarīgs no ceļojuma galamērķa, bet dodoties atpūsties, ne vienmēr nepieciešams paņemt līdzi visu drēbju skapi un tā tu sapratīsi, cik patiesībā cilvēkam maz vajag, lai spētu atpūsties. Bet ja tomēr, esi nolēmis doties ceļojumā ar lielu čemodānu, tad noteikti paskaiti, kura aviokompānija piedāvā lētākās biļetes.

Raksts tapis sadarbībā ar –file22457477_mana_liels

Avots: www.pixy.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment