Vai atceries Mēriju no filmas Meklējot kapteini Grantu? Lūk kā viņa izskatās tagad

13439153_1056771261083213_6497080711360373911_n

Leģendārā PSRS laika daudzsēriju filma Meklējot kapteini Grantu bija īsta sensācija un viens no lielākajiem tā laika hītiem! Filmas viena no galvenajām varonēm bija Mērija – pazudušā kapteiņa Granta meita. 

Nu jau pagājuši 30 gadi kopš filma piedzīvoja savu pirmizrādi 1986 gadā. Daudzsēriju filmas sižets bija balstīts uz divām sižetiskām līnijām! Pirmā līnija bija par franču rakstnieka Žila Verna dzīvi un laiku, kā tapa viņa viens no slavenākajaiem romāniem “Kapteiņa granta” bērni. Otra sižetiskā līnija bija tā, kas piešķīra daudzsēriju filmai tās leģendāro statusu – uz romāna motīviem balstītie piedzīvojumi, meklējot kaut kur pasaules jūrās un okeānos pazudušo kapteini Grantu.

Lords Glenervens kopā ar sievu Helēnu ir devušies savā kāzu ceļojumā ar kuģi Dankans. Kuģa ekipāžai izdodas noķert haizivi, kura ir aprijusi šapmpanieša pudeli ar dokumentiem, kurus daļēji ir iznīcinājis ūdens. Teksti ir rakstīti trīs valodās, un pēc tiem noprotams, ka kapteiņa Granta kuģis ir cietis katastrofā kaut kur uz 37 paralēles dievidu puslodē. Izglābties esot izdevies diviem matrožiem un pašam kapteinim.

Lords Glenerverns nolemj doties palīgā, līdzi ņemot arī kapteiņa Granta bērnus – Robertu un Mēriju.

Tiem, kas grib atsvaidzināt savu atmiņu ar šo filmu, piedāvājam iespēju to noskatīties (visas sērijas pieejamas tikai krievu valodā):

Mērijas lomas attēlotāja ir ir Gaļina Struķinskaja (Галина Струтинская). Kopš filmēšanās šajā milzīgajā projektā, viņa no kino aizgāja, un nekas daudz par meiteni nebija dzirdēts. Filmēšanas brīdī viņai bija tikai 18 gadi. Pavisam nesen Krievijas žurnāls Zvaigžņu noslēpumi Gaļinu atrada un nointervēja viņu. Izrādās, ka Gaļina šobrīd jau pārvākusies uz dzīvi Vācijā, kur atvērusi skaistumkopšanas salonu. Kā viņa pati saka – salons ir tik veiksmīgs, ka uz to jāpiesakās mēnesi iepriekš.

Viņa pati saka, ka savu izvēli nenožēlo, un kino viņai nepietrūkst. Tomēr filmas filmēšanu viņa atcerēšoties visu mūžu – tas esot bijis 2 gadu piedzīvojums, kuru aizmirst nav iespējams.

Šķir otru lapu, lai redzētu vienīgo mums zināmo FOTO ar Gaļinu no 2015. gada

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment