Veidi, kā ievērojami samazināt vēža risku – #13 ir obligāts ikvienam!

i3b7_0vogly7es9ofkunftyhxpsq

Nav iespējams pilnībā novērst vēža attīstību, tomēr pastāv vairāki veidi, kā ievērojami samazināt risku. 

Ja vēlies dzīvot ilgi un laimīgi un pavadīt pēc iespējas vairāk laika kopā ar saviem tuvajiem, tad papūlies pēc iespējas vairāk no šiem padomiem iekļaut savā dzīvesveidā.

  1. Ēd vairāk augļu un dārzeņu

Vairākos pētījumos ir pierādīts, ka regulāra augļu un dārzeņu lietošana uzturā var palīdzēt samazināt vēža risku. Izrādās, ka dažādu veidu augļi un dārzeņi palīdz pasargāt no dažādiem vēža veidiem.

Hārvarda Sabiedrības veselības skolas veiktajā pētījumā tika atklāts, ka tomāti, piemēram, var samazināt prostatas vēža risku. Tāpat augļi var pasargāt no mutes, rīkles, kuņģa un arī barības vada vēža.

  1. Lieto organisku pārtiku

ASV vēža pētnieki ir noskaidrojuši, ka, ēdot pārtiku, kuras audzēšanā nav izmantoti pesticīdi, mēslojums vai hormoni, samazinās vēža risks. Viņi arī neiesaka dzert no pudelēm, kas satur bisfenolu, kā arī sildīt pārtiku plastmasas trauciņos.

Pētījumos ir pierādīts, ka sintētiskie pesticīdi ir kancerogēni, un tie var nonākt pārtikā, nogulsnējoties arī uz organiski audzētiem augiem. Tāpēc augļus un dārzeņus pirms gatavošanas vienmēr ir kārtīgi jānomazgā.

  1. Nodarbojies ar sportu

Regulāras fiziskās aktivitātes var ievērojami samazināt vairāku vēža formu attīstības risku. Turklāt pētījumos ir pierādīts arī tas, ka cilvēki, kuri uzveikuši krūts vai resnās zarnas vēzi, retāk saskaras ar atkārtotu vēža attīstību, ja pēc ārstēšanās turpina nodarboties ar fiziskām aktivitātēm. Slimību kontroles centru pārstāvji iesaka piecas dienas nedēļā vismaz 30 minūtes veltīt mēreniem vingrinājumiem. Līdzīgus rezultātus var sasniegt ar 20 minūšu ilgu augstas intensitātes treniņu trīs reizes nedēļā.

Lasi vēl: Ķīmijas terapijas nebūs nepieciešamas, ja lietosiet šo vēža šūnu iznīcinošo dzērienu

Lai uzzinātu pārējos 11 padomus, šķir nākamo lapu! Un atceries, ka #13 ir obligāts ikvienam!

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Antra</cite>

    .Šobrīd darbojos loteriju lauciņā – savācamies grupa, pa visiem vienam, liekam likmes, sadalām guvumu. Miljoni nenāk, bet dzīvošanai patīkami pietiek. Pagaidām, esmu pārliecināts, šis ir efektīvākais ieguldījumu veids gan pēc patērētā laika, gan pēc ieguldījuma un ieguvuma attiecības. Kā jebkurā jomā, kur iet “pārāk labi”, ļoti ticami, ka organizatori drīz sindikātus aizliegs, jo mūsu laimesti ir viņu neiegūtā peļņa. Pie loto brokera, kura pakalpojumus izmantojam, joprojām darbojas akcija, ka vienu biļēti iedod bez maksas. Otru dabūšu es kā ieteicējs, ja nāksi reģistrēties no manas saites: https://goo.gl/ytXa5A Klasiska “win-win” situācija, kurā abi nopelna.

Leave a Comment