Vējonis: Latviešu valoda ir un paliks vienīgā valsts valoda, vienalga, ko domā Ušakovs

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nule kā sniedzis interviju raidījumam “Nekā personīga”. Viņš tajā runā par aktualitātēm politikā – PVN celšanu, valdības stabilitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu.

Piedāvājam jums intervijas transkripciju.

Jūs amatā esat 2 gadus – tas nozīmē, puse no termiņa. Ar divām prioritātēm, ko minējāt inaugurācijas runā, klājies gana labi – aizsardzības budžetam pakāpeniski tuvojas palielinājums 2% no IKP, arī NATO klātbūtne pieaug. Kā ir ar trešo jūsu pieminēto prioritāti – ekonomikas attīstību?

Vērtējot to, kā bija agrāk, un, kā ir tagad, mēs redzam, ka tas pieaugums, kaut vai pirmajā ceturksnī ir par 4% labāks nekā tas bija 2012. gadā. Izaugsme notiek, un to novērtējam ne tikai mēs paši, bet to vērtē arī starptautiskie eksperti, piemēram, OECD eksperti, kas šonedēļ arī nāca klajā ar ziņojumu, ka Latvijas ekonomiskā attīstība ir straujākā Baltijas valstīs. Arī bezdarba līmenis OECD vērtējumā plānojas samazināties, gan šajā gadā, gan nākamajā.

Lasi vēl: Dimiters: dzīve Latvijā tagad ir briesmīgāka nekā padomju gados – lūk, kāpēc

Lai lasītu intervijas pārējo daļu, kurā Vējonis runā par ikvienam Latvijas iedzīvotājam svarīgām lietām, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment