Veselīgie biešu čipsi

Veseligie_biesu_cipsi_1

Ir reizes, kad ikvienam no mums rodas vēlme našķoties ar čipsiem, ar biešu čipsiem to var darīt bez sirdsapziņas pārmetumiem –  tie ir daudz veselīgāki par parastajiem, pietam ļoti garšīgi un viegli pagatavojami mājas apstākļos.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

  • bietes
  • olīveļļa
  • sāls

Veseligie_biesu_cipsi_2

 

Nomazgājam bietes un nomizojam tās.

Veseligie_biesu_cipsi_3

Sarīvējam pēc iespējas plānākās šķēlēs, vislabāk izmantojot speciālās dārzeņu rīves, bet ja tāda nav var iztikt ar labu nazi.  Apslakām šķēles ar olīveļļu un uzberam nedaudz sāli – uzmanīgi, tā, lai nav par daudz. To var arī darīt beigās, kad čipsi ir gatavi.

Veseligie_biesu_cipsi_4

Kārtojam šķēles uz pannas, kurai ir uzklāts cepampapīrs. Cepam 175°C apmēram 30 minūtes- līdz tās sāk kļūt sausas un kraukšķīgas.

Veseligie_biesu_cipsi_1

Lai garšo! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment