Ziemā auto akumulatora mūžu pagarina tā nepārslogošana

sgrg

Pat pieredzējuši autovadītāji reizēm steidzas iegādāties jaunu akumulatoru jau pēc pirmās reizes, kad automobilis neiedarbojas tā izlādes dēļ. Tomēr ne vienmēr vajadzīgs uzreiz iegādāties jaunu akumulatoru, bieži vien akumulators kalpo ilgāk un pilnvērtīgāk, ja tas netiek pārslogots.

Visbiežāk pēc pirmajām problēmām ar akumulatoru autovadītāji dodas uz tuvāko degvielas uzpildes staciju, tirgu vai auto rezerves daļu veikalu un “slikto” akumulatoru nomaina pret jaunu. Nezinot patieso akumulatora problēmu iemeslu, jaunais akumulators ilgi nelīdzēs – pēc kāda laika nāksies saskarties ar tām pašām problēmām.

Atšķirībā no riepām un citām auto sastāvdaļām, akumulatora nolietošanās pazīmes ārēji nevar konstatēt, tādēļ pēkšņi neiedarbināms automobilis gandrīz vienmēr ir nepatīkams pārsteigums. 

Bieži vien autovadītāji neiedomājas par to, ka akumulatoru ļoti ātri izlādē dažādu papildu elektroiekārtu lietošana, piemēram, spēcīga skaņas aparatūra, papildu lukturi, apsildāmie sēdekļi un vairākas aizsardzības sistēmas.

Braucot nelielus attālumus, ieteicams izslēgt ne tik ļoti nepieciešamās, elektroenerģiju patērējošās iekārtas, tādējādi vairāk ģeneratora radītās strāvas paliks akumulatora uzlādei.

Tiesa, akumulatora mūžu saīsina arī strāvas noplūdes elektrības ķēdē, kuras var atklāt tikai speciālists.

Ja tomēr pirms došanās ceļā atklājies, ka akumulators pilefektīvākais veidsnībā izlādējies, , kā izkustēties no vietas, ir iedarbināšana ar vadiem un enerģijas aizņemšanās no cita automobiļa. Taču šīs glābšanas operācijas laikā, pieslēdzot tā saucamos “krokodilus”, rodas lielas strāvas svārstības, kas var nodarīt kaitējumu visai automobiļa elektrosistēmai.

Tādēļ automobilim, no kura tiek ņemta enerģija, vajadzētu būt izslēgtai aizdedzes sistēmai.

Vēl viens glābšanas veids vecam un vājam akumulatoram, kurš gan nav pārāk ērts, taču īslaicīgi noderīgs, ir tā uzglabāšana siltā telpā. Zinot automobiļa problēmas, kas parādās tikai ziemā, ik vakarus akumulatoru, var izņemt no auto un pārnest mājās, bet no rīta – ievietot atpakaļ auto.

Rakstu iesaka – favorit

Avots: lsm.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Doties pretī savas Veiksmes izstieptajām rokām: https://goo.gl/QrjOvB</cite>

    Ziema beidzot klāt. Sezonai atbilstošs apģērbs sev un ģimenei, riepas un aukstumam piemērots akumulators mašīnai. Apkures rēķini. Glāze sildoša aromātiska konjaka vakarā, kad mierīgi apsēdies un atskaties uz aizejošajā dienā padarīto un plāno ziemas vidū uz nedēļu izrauties no ikdienas, lai dotos ceļojumā uz vietu, kur termometrs rāda +25. Skaista vīzija, piekrīti? Kas trūkst, lai tai ļautos? Ko tu darītu, ja vinnētu 200 miljonus eiro? Vai spēj iztēloties savu dzīvi pēc tam? Dod sev iespēju pārvērst savu dzīvi sapnī, noķer savu veiksmi! Nāc un ar jaunām cerībām uzsākot jauno, 2017.gadu piepildi savas dziļākās vēlmes!

Leave a Comment