Žurnāls MANS MAZAIS aicina uz diskusiju “Vecāku biežākās kļūdas, rūpējoties par bērnu veselību”

Par spīti sociālajām kampaņām, bērnu traumu skaits Latvijā nemazinās, pieaug saslimstība ar tādām bērnu slimībām kā masalas, garais klepus, lai gan mūsdienās pret tām vakcinē. Vēl viena no mūsdienu ārstu lielākajām bažām – pieaugošā rezistence pret antibiotikām, kā dēļ tās nepalīdz gadījumos, kad tas tiešām ir nepieciešams.

Bērnu nepietiekama pieskatīšana, pakļaujot viņus traumām, atbilstošas higiēnas neievērošana, atteikšanās no vakcinācijas un antibiotikām vai, gluži pretēji, pārāk bieža antibiotiku pieprasīšana – tās ir tikai dažas kļūdas, ar ko ikdienā jāsaskaras bērnu ārstiem gan Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā, gan reģionos.

Diskusijā par vecāku biežākajām kļūdām un iespējām tās novērst piedalīsies Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) virsārste Renāte Snipe, kā arī Latvijas labākie bērnu ārsti no Rīgas un Latvijas reģioniem, kurus žurnāla MANS MAZAIS lasītāji izvirzījuši titulam GADA BĒRNU ĀRSTS. Diskusiju vadīs žurnāla MANS MAZAIS galvenā redaktore Sindija Meluškāne.

Pēc diskusijas tiks nosaukts 2018. gada labākais bērnu ārsts un notiks apbalvošana. Apbalvošanā piedalīsies arī BKUS valdes priekšsēdētājs Valts Ābols.

Pasākums notiks otrdien, 6. novembrī, plkst. 14.00 BKUS Saulaino dienu bibliotēkā (Vienības gatvē 45).

Diskusijas dalībnieki: BKUS virsārste Renāte Snipe, ģimenes ārstes Ilze Skuja (Veselības centrs 4), Sandra Bērziņa (Ikšķiles novads), Inguna Ločmele (Rūjienas novads), Sandra Birzniece-Bekmane (Kauguru veselības centrs), Inga Lāce (BKUS pediatre un kardioloģe), Ieva Ozola (Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Pediatrijas dienesta vadītāja, pediatre un ģimenes ārste Talsu pediatriskajā doktorātā), Sanita Mitenberga (pediatre BKUS Neatliekamās palīdzības nodaļā un konsultatīvajā poliklīnikā un LOR klīnikā), Dagmāra Mūrniece (pediatre Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībā un BKUS novietnē Gaiļezers), Marika Grūtupa (BKUS pediatre un bērnu hematoonkoloģe), Anna Čudare (pediatre un bērnu neiroloģe Talsu pediatriskajā doktorātā).

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment