10 fantastiski vienkārši ieradumi, kuri tavu dzīvi padarīs labāku

  1. Katru dienu pielieto kontrastdušu

Tikai dažas minūtes šīs noderīgās procedūras ik dienu sniegs milzīgu pienesumu tavai veselībai.  Pateicoties kontrastdušai, mēs stiprinām nervu sistēmu un asinsvadus. Turklāt kontrastduša ir nepieciešama, lai ārstētu un novēršu vēnu paplašināšanos.

  1. Novieto ūdens pudeli uz sava darba galda

Daudzi cilvēki nemaz nenojauš, ka cieš no ūdens trūkuma organismā. Ja tu esi nolēmis, ka ir laiks sākt praktizēt veselīgu dzīvesveidu, tad pats pirmais, kas tev jāda – vairāk jādzer tīrs ūdens. Tēja, kafija un gāzētie dzērieni nebūs tik daudz ieteicami. Nēsā sev līdzi ūdens pudeli un tādu pašu atstāj uz darba galda. Tā tu atcerēsies, ka tev vajag dzert vairāk ūdeni. Lielākam efektam uzliek sev atgādinājumu telefonā – dzert kaut vai pāris malkus katru stundu.

  1. Ēd riekstus

Ik dienu patērē ēdienreizēs ne mazāk kā 50 gramus riekstu. Jebkurus, kuri tev labāk patīk. Pateicoties riekstos esošajai omega-3 taukskābēm, tiek stiprināta sirds un asinsvadu sistēma, mati un nagi. Tāpat rieksti satur arī selēnu, antioksidentus, E vitamīnu, augu sterīnus (vielas, kas pazemina kaitīgā holesterīna līmeni), kāliju, kalciju, dzelzi, magniju un cinku. Īsāk sakot, rieksti ir īsts vitamīnu un uzturvielu krājums.

  1. Ievies zeķes gulēšanai

Vasarā tās var būt kokvilnas, bet ziemā – vilnas. Pirms došanās gulēt, kad esi jau veicis vakara dušu, bagātīgi ieeļļo savas pēdas ar kokosriekstu eļļu, kurai pievienoti daži pilieni piparmētras. Veic nelielu masāžu un ļauj eļļai uzsūkties. Tad uzvelc zeķes un ej gulēt. Šī procedūra tevi noteikti iepriecinās: no rīta tavas kājas būs maigas un zīdainas, un mēnesi vēlāk tu nemaz neatcerēsies, kas tas ir – raupji papēži.

Lasi arī: Kristīnes stāsts: Garkalnes pašvaldības policija draud sodīt brīvprātīgos atkritumu savācējus

  1. Katru dienu lasi

Lasīšanu ir vērts padarīt par ikdienas ieradumu. Lasot tu attīsti savu atmiņu, loģisko domāšanu, iztēli. Ir pierādīts, ka regulāra lasīšana var palēlināt (vai pat novērst) Alcheimera slimību vai plānprātību. Lai ātrāk pierastu pie lasīšanas, visur novieto grāmatas: tualetē, virtuvē, pie gultas. Ieliec kādu grāmatu arī somā. Tā tu varēsi lasīt sabiedriskajā transportā vai, gaidot draudzeni kafejnīcā. Ja tu tikai esi sācis izstrādāt šo pieradumu, lasi kādas 15 vai 20 minūtes, bet pēc tam lasīšanas ilgumu palielini.

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment