10 populāras preces un produkti, kuri sākotnēji tika radīti citam nolūkam

Mēs katru dienu izmantojam kādu veiksmīgu lietu vai popularitāti guvušu produktu, tomēr, ticiet tam vai nē, daudzas no šīm ikdienas lietām agrāk tika paredzētas kam pavisam citam.

1. Sirdsdarbības stimulatori

Pēdējo desmitgažu laikā sirdsdarbības stimulatori ir palīdzējuši uzlabot veselību daudziem cilvēkiem, kuri cieš no dažādām sirds kaitēm, tomēr reti kurš zina, ka pašos pirmsākumos elektrokardiostimulators bija vien sirds sitienu ierakstītājs. Citas tā funkcijas tika atklātas un izmantotas vēlāk.

2. Higiēniskie tamponi

Sākotnēji medicīnas preču uzņēmums “Kotex”, kas tagad kļuvis par vienu no nozares gigantiem ASV tirgū, ražoja kokvilnas tamponus medicīniskās aprūpes vajadzībām. Kara laikā bija augsta nepieciešamība pēc vates tamponiem, kuri pielāgotos brūcei, uzsūktu mitrumu un absorbētu asinis. Droši varam teikt, ka tieši medicīnas māsas atklāja to, ka šie produkti izmantojami arī citām vajadzībām.

3. Košļājamā gumija

Mūsu iecienītāko bērnības gardumu patiesībā zinātnieki atklāja teju netīši, brīdī, kad viņi strādāja pie jaunas receptes gumijas ražošanai.

4. Burbuļplēve

Inženieris Als Fīldings un izgudrotājs Marks Šavanness sākumā mēģināja izgudrot jauna veida tapetes, tomēr beigu beigās viņi abi radīja nervus nomierinošo drošības iepakojumu.

5. Mutes skalojamais līdzeklis “Listerine”

Tici vai nē, bet “Listerine” tika izgudrots aptuveni pirms 135 gadiem. Sākotnēji tā antiseptiskās iedarbības dēļ, tas tika izmantots kā medicīnas instrumentu dezinfekcijas un tīrīšanas līdzeklis.

6. Brendijs

Šis senais dzēriens patiesībā netika izgudrots, bet gan atklāts – jau kopš vīna darināšanas pirmsākumiem tam bijuši zināmi blakusprodukti. Tomēr tikai ASV “Sauso gadu” laikā tika ģenerēta ideja ražot brendiju un, nu, šis rezultāts ir miljonus vērts.

7. Kokakola

Vai tu spēj iedomāties, ka agrāk šis dzēriens kalpoja kā medicīnisks līdzeklis? Sākotnējikokakola tika ražota, lai palīdzētu cilvēkiem ārstēties no morfīna atkarības, ārstētu galvassāpes un samazinātu trauksmainību.

8. Plastilīns

Plastilīns tika izgudrots 1930. gados, tajā laikā Kleo Makvikers centās izgudrot jaunus tīrīšanas līdzekļus. Izrādās, ka plastilīnam vajadzēja kalpot kā tapešu tīrāmajam līdzeklim.

9. Korķviļķis

Mūsdienās korķviļķi atrodami teju katrā virtuvē un visiem šķiet, ka šis ir tas izgudrojums, kas radīts tikai un vienīgi pudeļu atvēršanai. Tomēr patiesībā šis parocīgais rīks sākotnēji tika izmantots, lai izņemtu lodes no karavīru ķermeņa.

10. WD-40 sprejs

Daudzi mūsdienu izgudrojumi ienākuši mūsu dzīvēs pateicoties raķešu zinātnei, tāds ir arī WD-40. Tas tika izgudrots, lai atmosfērā pasargātu raķetes.

Lasi vēl: Vai zini, kā radušies 7 pasaulē pazīstamu kompāniju nosaukumi? Par #5 būsi pārsteigts!

Avots: revolucija.eu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment