10 trakākās sagadīšanās, kurām ir grūti noticēt – #5 ir neticami!

1. Šķirtie dvīņi ar gandrīz identisku dzīvi

Dvīņi no Ohaio tika šķirti uzreiz pēc dzimšanas un izauga, nezinot viens par otru. Tomēr viņu dzīvē bija vairākas dīvainas sakritības. Viņiem abiem audžuvecāki piešķīra vārdu Džeimss, viņi abi kļuva par policistiem, kā arī katrs apprecējās ar sievieti vārdā Linda. Bet ar to viss nebeidzās, viņiem abiem arī bija suns vārdā Tojs. Abi brāļi vēlāk izšķīrās no Lindām un vēlāk apprecēja katrs savu Betiju!

2. Vai Edgaram Alanam Po piederēja laika mašīna?

Vai amerikāņu rakstnieks Edgars Alans Po spēja ceļot laikā? Daži cilvēki tā uzskata. Kā gan citādāk viņš varēja zināt par notikumu gandrīz pusgadsimtu, pirms tas notika? Grāmatā “The Narrative of Arthur Gordon Pym of Nantucket” autors apraksta, kā četri jūrnieki, kuri pārdzīvojuši kuģa nogrimšanu, spiesti apēst diezgan neveiksmīgu kuģa puiku vārdā Ričards Pārkers. Kaut arī Po apgalvoja, ka stāsts ir balstīts uz patiesiem notikumiem, tā tobrīd nebija patiesība. Tomēr pēc 46 gadiem patiešām nogrima kuģis, un izdzīvojušie kuģa apkalpes biedri bija spiesti apēst kuģa puiku, lai izdzīvotu. Kā viņu sauca? Tieši tā –  Ričards Pārkers.

3. Marks Tvens paredzēja pats savu nāvi

Vai slavenais rakstnieks Marks Tvens paredzēja pats savu nāvi? Ja nē, tā bija diezgan liela sakritība. Rakstnieks ir dzimis 1835. gadā, kad Haleja komēta pagāja garām zemeslodei. Tas notiek apmēram reizi 76 gados, un Tvens paredzēja, ka viņš nomirs, tai paejot garām nākamreiz. “Es pasaulē atnācu ar Haleja komētu 1835. gadā,” viņš teica 1909. gadā. “Tā atnāks vēlreiz nākamgad, un es sagaidu, ka es aiziešu kopā ar to.” Rakstnieks nomira tieši tās parādīšanās laikā 1910. gadā.

4. Mis Nenogremdējamā

Atkarībā, kā uz to skatās, Violeta Džezapa bija vai nu viena ļoti veiksmīga dāma, vai arī viņa bija ļoti “slikta zīme”. Viņa bija stjuarte un māsiņa uz Karaliskā pasta kuģa “Olimpija” – RMS Olympic, kad tas sadūrās ar kreiseri “Hawke”. Viņa bija uz klāja Viņa Majestātes Slimnīcas kuģim “Britannic” – His Majesty’s Hospital Ship, HMHS Britannic, kad tas nogrima pēc uzduršanās uz jūras mīnas un viņa arī ceļoja ar Titāniku, kad tas nogrima pēc sadursmes ar aisbergu Atlantijas okeāna ziemeļos. Nav brīnums, ka vēlāk viņa kļuva slavena kā Mis Nenogremdējamā! Interesanti, ka arī visi šie trīs kuģi ir māsas kuģi – līdzīgi savā uzbūvē.

5. Entonijs Hopkinss un diezgan reta grāmata

Kad aktieris Entonijs Hopkinss gatavojās lomai filmā “Meitene no Petrovskas”, viņš mēģināja atrast grāmatas versiju (sarakstījis Džordžs Feifers), lai varētu to izpētīt, pirms sākusies filmēšana. Taču, lai arī kur viņš meklētu, viņš nevarēja to atrast, kamēr vienu dienu, sēžot metro, viņš to atrada vagonā, kurā brauca. Bet tas vēl nav viss, jo, kad vēlāk Hopkinss satika autoru, Feifers viņam pateica, ka viņam arī nav grāmatas kopijas. Kāpēc? Jo viņš to ir aizdevis draugam, kurš netīšām to pazaudējis metro!

6. Sakritība vai reinkarnācija?
mezil1
“Ferrari” uzņēmuma dibinātājs, Enco Ferrāri, nomira 1988. gada 14. augustā. Tikai pēc diviem mēnešiem, 15. oktobrī, piedzima “Arsenal” futbola kluba spēlētājs Mesuts Ezils. Apskaties uz blakus esošajām bildēm. Sakritība? Vai pierādījums reinkarnācijai? Izlem pats!

Lasi vēl: Pasaulē vecākā sieviete atklāj īpatnēju ilgdzīvošanas noslēpumu: jāizvairās no attiecībām

7. Simpsoni jau 2000. gadā paredzēja Trampa ievēlēšanu prezidenta amatā.
trump-simpsons

Simpsoni jau sen ir zināmi par saviem precīzajiem pareģojumiem saistībā ar dažādām lietām, bet, iespējams, viens no viņu iespaidīgākajiem pareģojumiem – uzminēt, ka Donalds Tramps kļūs par prezidentu. Neviens to negaidīja. Taču Simpsoni to noteikti nojauta jau tālajos 2000. gados (kaut arī šeit uzrādītie attēli ir no 2015. gada sērijas). Diezgan biedējoša sakritība.

8. Holandiešu riteņbraucējs, kurš izbēga no divām lidmašīnas avārijām

Tici tam vai nē, holandiešu riteņbraucējs Martens de Jonge savā dzīvē ir izvairījies ne tikai no vienas, bet divām lielām aviokatastrofām. Viņam vajadzēja būt uz klāja pazudušajam “Malaysia Airlines 370”, bet viņš izlēma doties ar lidmašīnu, kura izlidoja stundu agrāk. Viņam arī vajadzēja lidot ar “Malaysia Airlines” 17, kas tika notriekta virs Ukrainas 2015. gadā, bet nomainīja to uz citu lidojumu, lai ietaupītu naudu.

9. Vīrs, kurš paredzēja “Titānika” nogrimšanu

14 gadus pirms nogrima “Titāniks”, 1898. gadā, Morgans Robertsons, fantastikas grāmatu autors no ASV, uzrakstīja romānu par kuģa nogrimšanu ar nosaukumu “Futility” (eng. veltīgums). Grāmatā kuģi sauca “Titāns”, bet ar to vien līdzības nebeidzas. Piemēram, tāpat kā īstais “Titāniks”, “Titāns” aprakstīts kā nenogremdējams. Tiem abiem bija nepietiekams daudzums glābšanas laivu, un tie abi satriecās ar aisbergiem Atlantijas okeāna ziemeļdaļā.

10. Dīvainās sagadīšanās starp ASV prezidentiem Linkolnu un Kenediju
linkolns

Divu Amerikas prezidentu, Abrahama Linkolna un Džona F. Kenedija, dzīvē ir daudzas gandrīz neticamas sakritības. Abi tika nogalināti, mira no šautām brūcēm galvas aizmugurē; abi nomira piektdienā; abi nomira pirms svētkiem (Kenediju nogalināja Pateicības dienas vakarā, Linkolnu nogalināja tieši pirms Lieldienām); abiem blakus atradās sieva un vēl viens pāris. Bet ir vēl! Abiem bija draugs vārdā Billijs Greiems, abiem bija četri bērni, abiem sekretāres sauca otra vārdā (Kenedija sekretāri sauca Linkolna, kamēr Linkolna sekretāri sauca Džona), un abi no viņu pēctečiem kļuva par viceprezidentiem vārdā Džonsons!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment