11 fakti par mūsu ķermeni, kas izrādījās mīti

 

Brūnais cukurs ir daudz veselīgāks par balto

3

Patiesība ir tāda, ka baltais un brūnais cukurs ir vienādi. Atšķirība ir tikai viena sastāvdaļa – melase. Tā spēj produktam piešķirt tumšu toni. Brūnais cukurs tiek uzskatīts par veselīgāku, jo tas nav tik salds kā baltais – tā sastāvā ir vairāk ūdens.

Alkohols nogalina smadzeņu šūnas

4

Alkohola lietošana kaitē organisma vilemaiņai, kas, savukārt, sevī iekļauj arī skābekļa padevi. Šādā veidā tiek traucēta saikne starp smadzeņu šūnām, taču tiešā veidā tās netiek bojātas.

Cukura dēļ bērni kļūst hiperaktīvi

5

Saldumi nevar padarīt bērnus hiperaktīvus – tas ir tikai mīts. Cukurs ir kalorijas, un no kalorijām ir iespējams iegūt enerģiju. Tieši tādēļ bērniem rodas daudz enerģijas pēc tam, kad tie ir ēduši saldumus. Atcerieties gan to, ka cukurs lielos daudzumos ir ļoti kaitīgs zobiem.

Nervu šūnas neatjaunojas

6

Visiem labi zināmais mīts, ka nervu šūnas neatjaunojas, ir nepatiess. Patiesībā nervu šūnas atmirst nemitīgi un pēc tam arī atjaunojas – tas ir organismam pieņemts un dabīgs process. Pārlieka stresa gadījumā samazinās to vielu skaits, kas nodrošina nervu šūnu savstarpējo darbību.

Kreisā smadzeņu puslode – radošums, bet labā – loģika

7

Tā ir patiesība, ka katra smadzeņu puslode atbild par noteiktu funkciju veikšanu, taču zinātnieki līdz šim nav atraduši dzīvu piemēru, kad kāda no puslodēm būtu daudz attīstītāka. Tas viss tādēļ, ka abās smadzeņu puslodēs atrodas daļas, kas atbild, piemēram, par cilvēka radošumu.

Lasi vēl: 5 kaitīgi mīti par saaukstēšanos un gripu

Diennaktī nepieciešams gulēt 8 stundas

8

Visi zina, ka labs un pilnvērtīgs miegs ilgst vismaz 8 stundas. Taču jāņem vērā, ka katram cilvēkam nepieciešams citāds miega daudzums, kura trūkums var negatīvi atainoties dienas laikā. Piemēram, ir cilvēki, kuriem pietiek vien ar 6 stundām miega, bet citi pēc 9 stundām vēl nav izgulējušies un jūtas vārgi.

Antibiotikas nogalina vīrusus

9

Patiesībā antibiotikas nogalina baktērijas. Gripu, piemēram, izraisa vīrusi, kas nereaģē uz antibiotikām. Jēga no antibiotiku lietošanas gripas laikā ir tikpat liela kā sasaitēt roku, ja sāp galva.

Šokolāde izraisa pinnes

10

Zinātnieki veica eksperimentu, kura laikā cilvēkiem baroja šokolādes batoniņus, kuru saturā ir 10 reižu vairāk šokolādes nekā parastajos. Tie tika pārbaudīti pirms un pēc, taču piņņu skaits neatšķīrās. Izklausās neticami, taču šokolāde nespēj to nodarīt mūsu organismam.

Cukurs izraisa pieradumu

11

2009. gadā tika veikts pētījums, kura laikā laboratorijas pelēm vairāku stundu garumā tika dots ļoti liels daudzums cukura. Pēc pētījuma peles kļuva atkarīgas no saldumiem, taču uz cilvēkiem šis neiedarbojās. Turklāt neviens nevarētu apēst tik lielu cukura daudzumu, neēdot pilnīgi neko citu.

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Vispār pinnes izraisa cietie tauki, ja šokolāde ir sliktas kvalitātes(“saldās tāfelītes”), tad var būt pinnes, bet no kakao sviesta tas nenotiek vai vismaz ir minimāli.

Leave a Comment