12 ģimenes locekļu rakstura tipi. Kurš esi tu?

Vai tu zini pie kura ģimenes locekļa tipa piederi tu? Noteikti esi par to aizdomājies un šis tev palīdzēs to noskaidrot.

Katra ģimene ir unikāla, taču tajā pašā laikā līdzīgi uzvedību un personību tipi mēdz parādīties atkal un atkal, ik katrā dzimtas kokā. Kad tu domā par saviem tuvākajiem radiniekiem, cik daudz no sekojošajiem rakstura tipiem tu spēj atpazīt?

1.Aprūpētājs

Ikvienā ģimenē ir vajadzīgs vismaz viens aprūpētājs. Šis ir tas cilvēks, kurš visu citu vajadzības liek priekšā savējām un vienmēr vēlas uzzināt, kā tev klājas, kā iet pa darbu un vai tev ir nepieciešama palīdzība. Aprūpētājs atnesīs tev zupu, kad esi slims un ar prieku noklausīsies tavu stāstu par nesenāko attiecību drāmu.

2. Kontrolētājs

Kontrolētājiem vienmēr par visu ir viedoklis, un viņiem patīk, ja viss notiek pēc viņu prāta – sākot no ēdieniem vakariņās līdz ģimenes atvaļinājuma galamērķim. Dažreiz viņi var būt kaitinoši, bet viņi mēdz būt arī izcili plānotāji! Kontrolētājs ir savā elementā, kad viņam sniedz brīvību, lai organizētu lielus ģimenes pasākumus vai līdzīgus notikumus.

3. Samierinātājs

Visām ģimenēm laiku pa laikam ir strīdi, un tieši šajos brīžos samierinātājs uzņemas savu lomu. Viņi ir tie, kuri taktiski izšķir abus karojošos radiniekus vai arī pasaka pareizo piezīmi, lai uzlabotu noskaņojumu. Viņiem nepatīk, ja ģimenes harmonija ir salauzta, un viņi uzskata, ka labāk ir būt laimīgam nevis uzvarētājam par katru cenu.

4. Jucekļa un nekārtības ieviesējs

Daži cilvēki, šķiet, ir nelabojami nekārtīgi. Viņi kaut kā pamanās nokļūt tavā dzīvojamajā istabā, jūtās kā mājās un aiziet pāris stundas vēlāk, kad viss jau izskatās kā pēc sprādziena. Ja tu dzīvo ar šādu cilvēku, tev ātri vien nāksies pieņemt, ka tavas māja vairs nekad nebūs žilbinoši tīra. Par nelaimi, viņi paši, šķiet, ļoti maz nojauš par to, ko dara.

5. Klusais

Vai tev ir radinieks, kurš nekad nedalās ar savām domām? Varbūt viņiem vienkārši tās patīk paturēt pie sevis, vai arī varbūt sabiedriskās situācijās viņi ir kautrīgi. Laiku pa laikam klusie radinieki var sākt runāt pārsteidzoši daudz, ja tu uzvedini viņus uz viņu mīļākā temata vai aktuālas problēma apspriešanu, bet lielākajā daļā gadījumu viņi paliek rezervēti un klusi.

6. Klauns

Parasti tas ir diezgan acīmredzami, kurš ģimenē spēlē klauna lomu. Šis cilvēks vienmēr joko, un viņam nav nekas pretī, ja daži no šiem jokiem ir uz viņa paša rēķina. Viņiem vienmēr ir kāds smieklīgs atgadījums, kuru pastāstīt, un viņiem patiešām padodas pat visnopietnākās situācijas ieraudzīt no jauna, mazāk saspringta leņķa. Klauni bieži vien labi saprotas arī ar jaunākajiem ģimenes locekļiem.

7. Sarkastiskais

Daži cilvēki pilnībā tā arī netiek pāri savai pusaudža sarkasma fāzei un izmanto ikkatru izdevību, lai sarunās iemestu kaitinošas piezīmes. Kas savukārt parasti nepatīk klusākajiem un pieklājīgākajiem ģimenes locekļiem. Tomēr asprātīgi sarkastisks radinieks var atdzīvināt jebkuru ģimenes pulcēšanos. Kamēr vien tuvumā ir Samierinātājs vai Klauns, pat tavi vissarkastiskākie radinieki, visticamāk, nespēs nodarīt lielu postu.

8. Savienotājs

Savienotājs zina visu par visiem. Ja tev ir nepieciešami jebkādi jaunumi par ģimeni, šis ir īstais cilvēks, kuram zvanīt. Klasisks savienotājs ir tante vai vecmāmiņa, kura stundām var pavadīt pie tālruņa, aprunājot ģimenes tenkas un notikumus. viņiem arī lieliski izdodas iedrošināt radiniekus uz tikšanos, pat ja kopš pēdējās reizes ir pagājis ilgs laiks.

9.  Skaļrunis

Skaļrunis nekad neapklust – vai vismaz, tas tā var likties! Viņi mēdz būt ar savu viedokli, skaļi un vienmēr vēlas, lai visi apkārtējie zina, ko tieši viņi domā. Skaļruņi dažreiz var būt kaitinoši, bet bieži vien viņi ir jautri, ekstraverti, zina, kā labi pavadīt laiku. Starplaikos, kad viņi neverbalizē paši savas domas (kas notiek regulāri un ar skaņu), viņiem mēdz būt patiesa interese arī par citu cilvēku dzīvēm.

10. Šefpavārs

Kurš ir tavas ģimenes pavārs? Šis ģimenes loceklis vienmēr izmēģina jaunas receptes un liek visiem nogaršot. Ja tev ir paveicies, tad viņi ir lieliski pavāri. Ja nē, tad tev priekšā ir vairāki gadi, kuros mēģināsi izvairīties no viņu “interesantākajām” un “eksperimentālajām” ēdienu kombinācijām.

11. Visēdājs

Šķiet, katrā ģimenē ir vismaz viens cilvēks, kurš ir slavens ar savām ēšanas spējām. Tā varētu būt tavā māsa, kura pusdienās vienmēr ņem sešas porcijas, vai arī onkulis, kurš vienmēr apēd visu, kas ir palicis pāri. Viņi vienmēr ir sava uzdevuma augstumos – samazināt izniekotā un izmestā ēdiena daudzumu.

12.  Sliņķis

Tev noteikti ir viens radinieks, kurš laimīgs visu dienu var pavadīt uz dīvāna, laiku pa laikam pieceļoties, lai pameklētu kaut ko ēdamu. Tas ir gandrīz vai apbrīnojami, cik laimīgi daži radinieki var būt, ja vien viņiem ir iespēja vairākas stundas pavadīt mājās. Neviena ģimene nav pilnīga, ja nav vismaz viens ģimenes loceklis, kurš apbrīnojami labi spēj nedarīt neko.

Lasi vēl: Pasaki man, kuru no attēliem ieraudzīji pirmo un es pateikšu kāds tu esi pēc rakstura

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment