15 pasaulē bīstamākie autoceļi: pa #11 es nekad negribētu braukt!

11. Kolima, Krievija

11

Oficiālais šī Jakutsku un Magadanu savienojošā ceļa nosaukums ir Kolima, tomēr cilvēki visai bieži dēvē to par “nāves ceļu”. Tā pirmos 90 kilometrus 1932. gadā būvēja ieslodzītie. Ceļa būvniecība tika pabeigta 1953. gadā.

12. Col de la Bonette, Francija

12

Šis bīstamais kalnu ceļš atrodas Franču Alpos netālu no Itālijas robežas – 2 000 metru augstumā. To raksturo slīpi un negaidīti asi pagriezieni.

13. Gotharda pāreja, Šveice

13

Gotharda pāreja ir viens no augstākajiem Alpu ceļiem. 64 kilometrus garais ceļš ved līkumu līkumos un pārsteidz autobraucējus ar krāšņajām dabas ainavām.

14. Kaukāza ceļš, Krievija

14

Šaurais ceļš ved pāri kalniem un savā starpā savieno Sočus un Ritsas ezeru. Tas ir vienlīdz biedējošs un iespaidīgs. To ir vērts redzēt vismaz reizi mūžā.

15. Ešima Ohašī tilts, Japāna

15

Lai gan tas ir tik vien kā tilts, ceļš, kas ved tam pāri, ir tikpat bīstams kā augstāk minētie autoceļi. Šis tilts savieno Sakaiminato un Matsue. Tas ir aptuveni 1,7 kilometrus garš un 11,3 metrus plats. No tālienes raugoties, šķiet, ka uz šī tilta ir neiespējami uzbraukt. Tilts īpaši izveidots tā, lai zem tā netraucēti varētu notikt kuģu satiksme.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment