3 lielākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, cepot olas, un 3 triki ideālam rezultātam

No pirmā acu uzmetiena cept olu šķiet pavisam vienkārši, tomēr ne visiem izdodas panākt, lai baltums būtu maigs un dzeltenums saglabātu savu šķidro konsistenci.

Šajā rakstā mēs apskatīsim biežākās kļūdas, ko cilvēki pieļauj, cepot olas, un sniegsim praktiskus padomus, kā izvairīties no šīm kļūdām. Turklāt dalīsimies ar profesionālām šefpavāru tehnikām, lai tu varētu mājas apstākļos pagatavot ceptas olas tieši tā, kā tās pasniedz labākajos restorānos.

Perfektas pannas sagatavošana

Pareizas pannas izvēle ir pirmais solis ceļā uz veiksmīgu rezultātu. Ja izmantosiet neatbilstošu pannu, ola var izplūst, kļūt sausa vai piedegt.

Izmērs un forma: maza diametra panna, kurā var ievietot 1-3 olas, ir lieliska izvēle. Tas ļauj olai saglabāt formu, un dzeltenums paliks mīksts un augsts.

Sānu malas: noapaļotas un mīkstas malas atvieglo gatavās olas akurātu pārvietošanu uz šķīvja.

Apdare: lai olas nepieliptu, ideālai pannai jābūt bez plaisām un skrāpējumiem. Panna ar nepiedegošu virsmu ir lielisks variants.

Materiāls: pannai jābūt ar vidēju biezumu – ne pārāk plānai, ne pārāk biezai. Čuguna pannas var pārāk labi saglabāt siltumu, kas ne vienmēr ir priekšrocība ēdiena pagatavošanā.

Pareizas temperatūras uzturēšana

Temperatūras kontrole pannā un darbību secība ir izšķiroši faktori veiksmīgai gatavošanai.

Pannas uzsildīšana: panna jāuzsilda, taču jāizvairās no pārkaršanas. Izkausējiet sviestu, līdz parādās nelielas putas ap malām.

Tas vēl nav viss…

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment