Temperatūras kontrole: ja panna kļūst pārāk karsta, noņemiet to no uguns un ļaujiet nedaudz atdzist. Optimāla temperatūra ir būtiska vienmērīgai cepšanai.
Gatavošanas laiks: olas cepam uz vidēji zemas uguns 2-4 minūtes, atkarībā no vēlamās gatavības pakāpes. Baltumam jābūt blīvam, bet tam jānodrošina mitruma saglabāšana.
Cīņa ar burbuļiem un pareiza cepšanas tehnika
Kāpēc olas burbuļo un piedeg? Tas viss ir atkarīgs no pareizas cepšanas tehnikas.
Olu iesišana: iesitam olu pannā, kas ir vidēji sakarsēta. Pārkarsēta eļļa izraisa burbuļu parādīšanos.
Cepšana uz vidējas liesmas: lai baltums nebūtu pārāk blīvs, varam periodiski noņemt pannu no uguns uz dažām sekundēm. Tādā veidā tas turpinās sarecēt, bet nepiedegs.
Vienmērīga cepšana: sasverot pannu dažādos virzienos, panākam, ka karstā eļļa vienmērīgi pārklāj olu baltumus. Tas ne tikai novērsīs sausas garoziņas veidošanos, bet arī paātrinās cepšanu.
Papildu padomi
Vāka izmantošana: lai saglabātu šķidru dzeltenumu un pilnībā pagatavotu baltumu, pēdējās cepšanas minūtēs uzliekam uz pannas vāku.
Garšvielas: sāli un piparus ir ieteicams pievienot tikai gatavošanas beigās, lai nodrošinātu vienmērīgu sadalījumu pa olām un neizraisītu baltuma agru sarecēšanu.
Sekojot šiem vienkāršajiem, taču svarīgajiem ieteikumiem, tu vienmēr vari pagatavot ideālu olu. Iespējams, vēlēsies izmēģināt dažādas eļļas un temperatūras, lai atrastu savu iecienīto gatavošanas metodi šim klasiskajam ēdienam.
Ja šie padomi bija noderīgi, neaizmirsti atzīmēt rakstu ar “patīk” un dalies ar to sociālajos tīklos! Varbūt tev ir sava metode, kā pagatavot ideālu ceptu olu? Dalies ar savu pieredzi!
Tevi noteikti interesēs
- Latviešu dziedniece aicina sekot 12 ticējumiem sēru laikā, kad viņsaulē aizgājis jums tuvs cilvēks
- Mans jaunais kavalieris Rolands katru nedēļu lūdz naudu, apgalvojot, ka jāpalīdz mammai — tagad domāju ko man darīt
- Cilvēki, kas dzimuši šajos datumos, ir veiksmes pavadīti visu viņu dzīvi
- 12 iemesli, kāpēc savā dārzā tev vajadzētu ielikt ziepju gabalu
- Sniegs ”gāzīsies” no debesīm agrāk nekā iepriekš: sinoptiķis nosauc precīzu īstas ziemas iestāšanās datumu
- Daugavpils stacija… vilcienā iekāpj blondīne, viņai zvana telefons. Nejauši dzirdu sarunu, kuru līdz šim brīdim nespēju aizmirst