4 lietas, ko varas sajūta nodara Tavam prātam

Kad Tev ir vara, Tu vairāk iedvesmojies no sevis, nevis no citiem

Pētījums, kurš tika veikts 2015. gadā, atklāja, ka cilvēki, kuriem ir vara, uzskata sevi par daudz iedvesmojošākiem piemēriem sev pašiem, nevis kādi citi vareni vai ģeniāli cilvēki. Tas ir saistīts ar to, cik ļoti un kā cilvēks pats sevi apzinās. Vareni cilvēki nekad negaida, ka kāds cits varētu piepildīt viņa vajadzības vai vēlmes. Viņi pieņem, ka tikai viņi vislabāk to var izdarīt, tāpēc neviens cits tam nav derīgs.

Ja Tu jūties varens, tad Tu būsi pirmais, kurš rīkosies

Pētījumi liecina, ka varas sajūta cilvēkam liek aktīvāk iesaistīties sabiedriskās scēnās, uzņemties lielākus riskus, darījumos un ikdienā. Piemēram, kāds vīrietis apvaino un noniecina savu sievu publiskā vietā, tad varu sajutušais cilvēks iejauksies un mēģinās pārtraukt šo absurdu. Tas ir tāpēc, ka šādi cilvēki ir ļoti koncentrējušies uz savu galveno mērķi un viss, kas traucē viņam ceļā tiek likvidēts.

Ja Tu jūties varens, pastāv lielāka iespējamība, ka Tu krāpsi

Nav tā, ka krāpšana ir strikti iedalāma dzimumos. To dara abi dzimumi un ir atklājies tas, ka tieši tie cilvēki, kuri jūtas vareni, to dara visbiežāk. Ir rasta sakarība starp profesionāļiem, kuri ieņem pietiekami augstus amatus uzņēmumā, un krāpšanas biežumu. Vara dod cilvēkam papildus pārliecību par to, ka tu vari piesaistīt gandrīz jebkuru sev tīkamo potenciālo partneri. Biežāk tiek vīrieši tiek pieminēti kā krāpēji, tāpēc, ka viņi biežāk ir augstākās pozīcijās, kas iet roku rokā ar varu.

Tu ieturi lielāku distanci no apkārtējiem cilvēkiem

Cilvēkiem, kuriem ir vara biežāk jūtas attālināti no apkārtējās sabiedrības. Te būs pāris iemesli, kādēļ tas tā notiek:

  1. Cilvēki veido saiknes ar sev līdzīgiem cilvēkiem, jo ar tādiem ir vieglāk atrast kopīgas intereses un valodu. Cilvēki jūtas vienlīdzīgāki, tāpēc vareniem cilvēkiem ir grūtāk atrast sev līdzvērtīgus biedrus.
  2. Varu izjūtošiem cilvēkiem nejūt tik lielu vēlmi pēc biedrošanās ar citiem cilvēkiem. Viņiem pietiek pašiem ar savu sabiedrību.
  3. Viņiem vairāk ir attīstīta radošā domāšana, jo ir jādomā “ārpus kastes”.

Avots: businessinsider.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment