5 dabīgas zālītes, kuras der uzņemt ikvienam vīrietim, lai nesaskartos ar hormonu problēmām

Vairogdziedzeris, hipofīzes un virsnieru dziedzeri, sieviešu olnīcas un vīriešu sēklinieki izdala hormonus, kas paredzēti dažādu fukciju veikšanai. Kad mūsu organismā viss ir sabalansēts, mēs izbaudām mūsu veselību. Taču tādi faktori kā izmaiņas atmosfēras spiedienā un organismā, diētas maiņa un slimības var radīt nepatīkamus simptomus un disbalansu jūsu organismā. Taču ir pāris augi, kas palīdz sabalansēt hormonu līmeni pat tad, kad īsti līdz galam no tā neko nesaprotat.

10 labākie augi, kas palīdz veidot hormonu balansu vīriešiem

  1. Ašvaganda (Withania somnifera)

    Šis augs ir lielisks adaptogēns, kas labvēlīgi ietekmē vairogdziedzeri un virsnieru dziedzeri. Cilvēki ar hipertireozi un hipotireozi no šī auga lietošanas gūs tikai labumu. Tas novērš priekšlaicīgu novecošanos, veicina asinsriti, samazina stresu, turklāt darbojas kā afrodīzijs.

  2. Amerikas žeņšeņs (Panax quinquefolius)

    Amerikas žeņšeņs veicina hormonālo līdzsvaru, tāpat tas nostiprina imunitāti, noņem stresu, uzlabo gramošanas trakta darbību, palīdz uzsūkt caur uztur uzņemtās barības vielas. Tāpat šis augs ļoti labvēlīgi ietekmē vīriešus viņu reproduktīvajā vecumā.

  3. Zāģzobainā sabalpalma

    Šī auga ogas jau sen tiek izmantotas, lai ārstētu labdaīgas prostatas hiperplāziju. Tas ir arī efektīvs veids imunitātes uzlabošanai, samazina stresu, tas samazina hronisku nogurumu un palielina spermatozoīdu skaitu.

  4. Tribulis (Tribulus Terrestris)

    Šī nezāle parasti tiek uzskatīta par afrodīziju, taču tā labvēlīgās īpašības tiek traktētas daudz tālāk par vienkāršu labuma sniegšanu reproduktīvajai sistēmai, kā arī to problēmu ārstēšanai. Atšķirībā no citiem augiem, kas stimulē testosterona un citu hormonu izdalīšanos, tribulis stimulē androgēnu receptorus, kas ļauj labāk izmantot šos hormonus.

  5. Brazīlijas žeņšeņs (Pfaffia paniculata)

    Šī auga ekstrakts normalizē endokrīno sistēmu, uzlabo imunitāti un palielina izturību. To lieto arī kā tonizējošu un nomierinošu līdzekli.

Lasi vēl: Viņa domāja, ka pumpas rodas hormonu iedarbības dēļ, taču patiesība bija daudz briesmīgāka…

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment