5 ikdienas ieradumi, kas liek Tavai naudai “izkust”

  1. Prāta pārslodze

Mūsdienās mēs esam nemitīgā informācijas burbulī, kad varam uzzināt jaunumus no visādām pasaules vietām un apstrādājam to visu diendienā. Mūsu galvas ir pārblīvētas, tāpēc, ieejot veikalā mums ir tendence izvēlēties vienkāršākos produktu, bet nereti tie ir vieni no neizdevīgākajiem.

  1. Situācijas nenovērtēšana

Tev trūkts apziņas “šeit un tagad”. Tu dodies mājās pēc darba, esi izsalcis kā vilks un meties pie tiem veikala plauktiem, kuros šķiet ir treknākie, gardākie un visātrāk notiesājamie produkti. Tu tikai tagad esi izsalcis, bet pārtiku tu sapērc tādu, kuru parasti nepirktu, kura ir dārgāka un pārāk lielos daudzumos.

  1. Optimisms un pārlieku liela pārliecība

Pozitīvā domāšana var novest pie negatīviem iznākumiem. Tu esi pārliecināts, ka viss dzīvē sakārtosies un tev vienmēr būs nauda, tāpēc tu neesi izveidoji iekrājumus un tu pat necenties. Tev naivi šķiet, ka tu nekad nevari piedzīvot dienu, kad tev patiešām var nebūt iztikas līdzekļu.

  1. Mirkļa iegriba

Spontāns pirkums un savu vēlmju apmierināšana ir patīkama tikai uz to brīdi, jo pēc tam var izrādīties, ka tev patiesībā konkrēto preci nemaz īsti nevajadzēja, bet naudu tu jau būsi iztērējis. Tas ietekmē tavas plānošanas spējas un ilgtermiņa domāšanu.

  1. Automātiska darbošanās

Darbošanās bez domāšanas ir viens slikts ieradums tavam naudas makam. Tu ieeja veikalā un pērc to, ko tu vienmēr pērc, pat nepaskatoties uz cenu vai tā ir mainījusies vai varbūt kāds produkts ir lētāks. Arī automātiska darbošanās var novest pie sliktiem lēmumiem.

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment