5 kaķu skaņas, kas jāizprot katram saimniekam un draugam – ko kaķis patiesība grib pateikt

4. Baložveidīga rūkošana


Vai jūsu kaķis rūkc kā baloži? Starp dažādajām skaņām, ko izdod kaķi, rūkšana, iespējams, ir viena no apburošākajām un apburošākajām. Tas ir melodisks, maigs priekšnesums, kas mijas ar maigu mūkšanu un atgādina baložu rūkšanu – no tā arī cēlies nosaukums. Ja kādreiz esat dzirdējuši savu pūkaino mīluli izdodot šos hipnotizējošās skaņas, uzskatiet, ka tas ir mīlestības apliecinājums kaķu valodā.

Rūcināšana ir signāls, ka jūsu kaķis jūtas labi. Tas jūtas relaksēts, apmierināts un izbauda situāciju. Visbiežāk kaķi rūc, kad tie spēlējas, rotaļājas un ripo pa grīdu. Vai arī tad, kad pēc ilgas šķiršanās jūs priecīgi sveicina, vicinot astes un rāpojot jums pretī.

Tomēr kaķu valodā rūkšanai var būt arī citas, mazāk acīmredzamas nozīmes:

Kaķu mamma var rūkt, lai aicinātu savus kaķēnus pie saviem.

Jauns kaķēns var izmantot šos saldo skaņu, lai piesaistītu potenciālā partnera uzmanību.

Daži kaķi kņudzina pirms peļu vai putnu “medībām”, iespējams, lai nomierinātu sevi pirms procesa…

Tātad, ja jūsu kaķis izdveš šos melodisko slaņu, tā noteikti ir laba zīme! Viņa jūtas priecīga un relaksēta jūsu apkārtnē. Atbildiet viņai ar tādu pašu maigumu – samīļojiet viņu, spēlējieties ar viņu vai vienkārši paviesojieties apkārt un izbaudiet kopā būšanas mirkli.

 

5. Čivināšana

Starp apbrīnojamo kaķu skaņu daudzveidību ir viena, kas mulsina daudzus saimniekus. Kvakšķināšana  vai čivināšana – lai kā jūs to sauktu, šī dīvainā, murrājošā skaņa rada neparastu iespaidu. No kurienes graciozie kaķi iegūst šādas “putniem līdzīgas” intonācijas?

Sāks piepildīties sapņi: Globa nosaukusi četras zīmes, kuru sapņi piepildīsies šovasar

Ja esat dzirdējuši, ka jūsu mīlulis izdod līdzīgu skaņu, jums jāzina, ka tā nav problēma vai balss saišu bojājums. Kaķi spēj strauji lauzt zobus, vienlaikus caur balseni pūšot gaisu. No šīs unikālās tehnikas rodas krakšķēšana – sava veida “murmināšana” kaķu valodā.

Visbiežāk kaķi krakšķina, spēlējoties, dzenājot kustīgus priekšmetus vai rotaļlietas. Vai arī tad, kad, sēžot uz palodzes, tās ar aizrautīgu interesi vēro putnus. Šādos brīžos var noķert šīs dīvainās skaņas.

Zinātnieki izvirza dažādas versijas, kas izskaidro šo skāņu, ieraugot potenciālo up**i. Daži uzskata, ka tā kaķis cenšas maldināt tā modrību, savukārt citi uzskata, ka tā nomierina sevi pirms va***nas. Iespējams, abas teorijas savā ziņā ir patiesas.

Daži saimnieki ir novērojuši, ka viņu mājdzīvnieki sāk čivināt, kad ir ļoti satraukti, piemēram, pirms barošanas. Iespējams, ka tas palīdz kaķiem tikt galā ar nepacietību, ko tie var izjust šādos brīžos. Nemainīgi: Lai kāds būtu patiesais iemesls, viens ir skaidrs: čivināšana  ir pilnīgi normāla kaķu saziņas valodas sastāvdaļa.

Secinājums

Kaķu valoda ir apbrīnojama, daudzpusīga saziņas sistēma, un skaņas signāli ir tās neatņemama sastāvdaļa. Katra no šīm skaņām nes īpašu vēstījumu, vai tas būtu miers, trauksme, aicinājums sazināties vai brīdinājums par briesmām. Šo skaņu atšifrēšana ir patiesi nenovērtējama atslēga, lai saprastu savu pūkaino pavadoni.

Tāpēc saimniekiem ir tik svarīgi būt vērīgiem vērotājiem un iemācīties “lasīt” kaķu valodu visā tās daudzveidībā. Pievērsiet uzmanību detaļām: intonācijai, ķermeņa kustībām un sava mīluļa sejas izteiksmei. Tikai tā jūs varēsiet noteikt, vai kaķis ir priecīgs vai satraukts, vai viņš lūdz palīdzību vai pieprasa kaut ko pavisam citu.

Papildiniet savas zināšanas, pētiet kaķu uzvedības īpatnības, dalieties pieredzē ar domubiedriem. Jo labāk jūs sapratīsiet savu pūkaino draugu, jo spēcīgākas saites jūs saistīs, jo vairāk savstarpējas uzticības un pieķeršanās.

Arī interesanti: Kāpēc suns rūc uz saimnieka, kad to glaudi: signāli, kurus nedrīkst ignorēt

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment