5 lietas, kuras nedrīkst norādīt sociālajos tīklos, citādi tu pakļauj sevi briesmām!

Sociālie tīkli ir lielisks veids kā uzturēt kontaktus ar draugiem un dalīties ar sev un citiem svarīgām lietām, tomēr, ir jābūt ļoti uzmanīgam.

 

Ir norādīts, ka informāciju, ar kuru cilvēki dalās internetā, piemēram, koncerta apmeklējumu, vai savu mājdzīvnieku attēliem, var nelietīgi izmantot noziedzinieki.

Daloties pārāk lielā informācijas daudzumā par sevi tādos sociālajos tīklos, kā piemēram, Facebook, var tevi potenciāli pakļaut kibernoziegumam vai pat fiziskam uzbrukumam dzīvē.

Tas nebūt ne nenozīmē, ka vajag izdzēsties no sociālajiem tīkliem, bet gan nozīmē, ka ir jāpārdomā, kādu informāciju nedrīkst uzrādīt internetā.

 

Sociālajos tīklos nevajadzētu norādīt šādu informāciju:

 

1. Savu dzimšanas dienu

Tev varbūt patīk apsveikumu gūzma uz savas laika joslas, bet, būsim godīgi, tu savus dzimšanas datus bieži izmanto kā slepenos jautājumus vai pat kā bankas pin-koda skaitļus.

2. Savu telefona numuru

Patiešām, nav vajadzības internetā reklamēt savu telefona numuru

Ja kādam no draugiem tas būs nepieciešams, viņš to vienkārši tev pajautās. Ja šādu informāciju redzēsi nepareizie cilvēki, var gadīties, ka tevi mēģinās apkrāpt.

Lasi arī:  Drošības speciālisti atklāj kā darbojas kabatzagļi un kā pasargāt sevi publiskās vietās no apzagšanas

3. Detaļas par savu atvaļinājumu/ceļojumiem

Protams, ir lieliski parādīt draugiem, ka tu gozējies pludmalē, Spānijā, kamēr Latvijā ir -20 grādi un metru augstas kupenas, bet tā tu arī signalizē, ka, iespējams, tavs mājoklis stāv tukšs – un garnadži to vien gaida!

Labāk ievieto bildes no ceļojumiem pēc atgriešanās!

Tāpat nekādā gadījumā nepublicē attēlus ar lidmašīnas biļetēm, atvērtu pasi un citiem dokumentiem!

4. Savu atrašanās vietu

Norādot atrašanās vietu tu saviem nelabvēļiem tieši norādi, kur tu atrodies. Jo īpaši, nekad “nečekojies” savās mājās, kā arī nenorādi adresi!

5. Savus draugus

Cik cilvēkus no tā saucamajiem “draugiem” sociālajos tīklos tu pa tiešām pazīsti vai pēdējā gada laikā esi saticis? Vai tiešām tu vēlies parādīt savu dzīvi, kā arī, piemēram, bērnu fotogrāfijas?

Lasi arī: Lūk, ko jauns pētījums atklāj par bērniem, kuri daudz laika pavada sociālajos tīklos

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment