5 minūtēs pagatavojama uzkoda, kas savulaik bija cieņā katrā PSRS laika ģimenē – ļoti ātri un garšīgi

Vēlos padalīties ar kādu vienkāršu un senu uzkodas recepti, kas padomju laikā bija ļoti populāra. Kad mēs ar vīru apprecējāmies, viņa māte bieži mūs cienāja ar šo ēdienu, ko dēvēja par “ebreju uzkodu”.

Interesanti, vai arī tavā ģimenē šis ēdiens bija iecienīts? Mana vīramāte dažkārt to gatavoja tikai ar kausēto sieru, bet citreiz pievienoja arī vārītu olu.

Lasi arī: Tik sulīgas un gardas kotletes vēl nebiju ēdis: fantastiskas kotletītes no vienkāršiem produktiem – gatavas 15 minūtēs (recepte)

Katru reizi tā izdevās pārsteidzoši garšīga. Īsāk sakot, šī uzkoda kļuva par neatņemamu mūsu ģimenes ēdienkartes sastāvdaļu: to ir viegli pagatavot, sastāvdaļas vienmēr ir pieejamas, un tā garšo visiem.

Viena no pamat sastāvdaļām, kā jau rakstīju ir ola. Olas ir ar maigu, patīkamu garšu, kas labi sader ar dažādām citām sastāvdaļām un garšvielām, veidojot harmonisku un sabalansētu uzkodu.

Olas ir viegli pagatavot, un tās labi sader ar daudziem produktiem, kas padara tās par ātru un vienkāršu uzkodu risinājumu – īpaši šajā kombinācijā. Plus Olas ir bagātas ar olbaltumvielām, vitamīniem un minerālvielām, piemēram, dzelzi un B12 vitamīnu, kas padara šo uzkodu par  sātīgu ēdienu.

Kāpēc pieredzējušas saimnieces ledusskapī liek aktīvo ogli. Uzzinot iemeslu, arī tu darīsi tāpat!

Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!

 

Pagatavošanas gaita:

Vārītas olas sarīvējam uz rupjās rīves.

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment