6 padomi, kā bailīgā situācijā likt sev pārstāt baidīties

  • Elpo un novēro. Vairākas reizes dziļi ievelc elpu caur degunu un spēcīgi izpūt to caur zobiem. Pievērs uzmanību tikai pašreizējai situācijai, neļauj prātam aizklejot fantāzijās.
  • Vizualizē. Ja prātu tomēr vajag kaut kā nodarbināt, atrodi mierīgu vietiņu, aizver acis (ja tas iespējams) un pēc iespējas spilgtāk iztēlojies vislabāko iespējamo situācijas atrisinājumu – izdzīvo sajūtas, ieraugi gaišās krāsas, saklausi patīkamās skaņas. Tu būsi pārsteigts, cik ātri prāts nomierināsies.
  • Pastāsti kādam par savām bailēm. Visiem ir no kaut kā bail, pat ja šīs bailes ir atšķirīgas. Ja tu izrunāsies ar kādu par savu nemieru, tas palīdzēs tev ieraudzīt situāciju citādākā gaismā un sajust līdzcilvēka atbalstu.
  • Tev nav jātiek galā ar visām bailēm uzreiz. Virzies maziem solīšiem. Ja gribi tikt vaļā no bailēm atrasties uz divdesmitstāvu mājas jumta, vispirms tiec galā ar bailēm atrasties uz trīsstāvu mājas jumta.
  • Izveido sarakstu ar priekšrocībām, kādas būtu tavai dzīvei, ja tajā nebūtu šo baiļu. Kādu labumu tev dos šo baiļu pārvarēšana? Kas būs citādi? No kā vēl tu atbrīvosies, tiekot vaļā no bailēm? Ja pietiekami labi iztēlosies šo scenāriju, tu sāksi arī saskatīt iespējas, kā to īstenot.
  • Uzmanies no savām domām. Ir pārāk viegli sevi pārliecināt, ka tev netrūkst iemeslu baidīties, ka visi pasaules zirnekļi tik tiešām grib tevi nogalināt. Jo vairāk tu šādi domāsi, jo spēcīgākas kļūs bailes, tāpēc liec sev domāt pretējo. Kad esi iztēlojies vislabāko situācijas atrisinājumu, apstiprini vārdos, ka tā arī notiks. Ja vari, izsaki to skaļi. Vārdos ir spēks!
Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment