7.1 baļļu spēcīga zemestrīce Meksikā nogalina vismaz 248 cilvēkus (+foto)

Ja ar tropiskajām vētrām dabai vēl nav pietiekami, tad Meksika šī mēneša sākumā un mēneša vidū piedzīvoja 2 spēcīgas zemestrīces.Pirmdienas, 19. septembra zemestrīce, kuras spēks sasniedza 7.1 balles, ir paņēmusi vismaz 248 cilvēku dzīvības. 

Aptuveni 120km attālumā no Meksikas galvaspilsētas, pirmdien, 18. septembrī, skāra 7.1 baļļu spēcīga zemestrīce, kas sev līdzi ir nesusi vairākus simtus upuru un cietušos. Zemestrīces epicentrs bija pavisam netālu no Raboso mazpilsētas, taču seismiskie viļņi skāra ne tikai Mehiko, bet arī visas pārējās pilsētas un ciemus aptuveni 200 km rādiusā no zemestrīces epicentra.

Pašlaik vēl notiek upuru meklēšana, taču vietēji glābšanas dienesti ziņo, ka pagaidām ēku drupās atrasti miruši 248 cilvēki. Informācijas par slimnīcā nogādāto upuru veselības stāvokli pagaidām nav.

Kā izskanējis vietējos medijos, aptuveni 40% zemestrīcē skartajos reģionos ir notikuši elektrības pārrāvumi un kopumā cietušas 209 skolas, no kurām 15 ir daļēji vai teju pilnībā sabrukušas.

Lasi vēl: Atklāti reģioni, kurus skars tropiskās vētras: Hosē, Makss un Norma

Avots: dailymail.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment