8.jūnijā, siltumenerģijas lietotāji Daugavas labajā krastā nesaņems karsto ūdeni

AS “RĪGAS SILTUMS” informē – piektdien, 8.jūnijā, siltumenerģijas lietotāji Vecrīgā, Rīgas centrā, Ķengaragā, Dārzciemā, Dreiliņos, Pļavniekos, Purvciemā, Mežciemā, Teikā, Juglā, Čiekurkalnā, Sarkandaugavā un Mežaparkā nesaņems karsto ūdeni.

Daļai siltumenerģijas lietotāju karstā ūdens temperatūra var pazemināties jau ceturtdien, 7.jūnijā.

Siltumtīklu hidrauliskās pārbaudes ir nepieciešamas, lai pārliecinātos par siltumtīklu drošību un savlaicīgi atklātu defektus, samazinot risku iedzīvotājiem ziemas mēnešos palikt bez karstā ūdens un apkures.

AS “RĪGAS SILTUMS” lūdz ēku īpašniekus un ēku apsaimniekotājus nodrošināt drošu siltumapgādes sistēmu atslēgumu no AS “RĪGAS SILTUMS” siltumtīkliem.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs, pirms hidrauliskās pārbaudes tas tiek atdzesēts zem +45°C.

Pārbaudes laikā maģistrālie siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti – siltumnesēja spiediens tajos sasniedz 16 atmosfēras.

AS “RĪGAS SILTUMS” lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām zaļganas krāsas ūdens noplūdēm siltumtīklos pa diennakts bezmaksas Klientu palīdzības dienesta tālruni 80 0000 90.

Plānoto hidraulisko pārbaužu grafiks 2018.gadā:

• Vecrīga, Rīgas centrs, Ķengarags, Dārzciems, Dreiliņi, Pļavnieki, Purvciems, Mežciems, Teika, Jugla, Čiekurkalns, Sarkandaugava un Mežaparks – 08.06.2018.

• Imanta, Zolitūde, Iļģuciems, Grīva, Dzirciems, Dzegužkalns, Āgenskalns, Zasulauks Šampēteris, Kalnciems, Daugavgrīvas un Trijādības ielu, Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja rajoni – 19.06.2018.

• Vecmīlgrāvis – 18.07.2018.

• Brekši – 24.07.2018.

• Daugavgrīva – 31.07.2018.

AS “RĪGAS SILTUMS” atvainojas par sagādātajām neērtībām!

Vairāk informāciju par hidrauliskajām pārbaudēm iespējams atrast internetā – www.rs.lv.

Par AS “RĪGAS SILTUMS”

AS “RĪGAS SILTUMS” ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi.

77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 800 kilometru, no kuriem 74% atrodas AS “RĪGAS SILTUMS” īpašumā.

AS “RĪGAS SILTUMS” akciju kapitāls sadalās šādi: Rīgas dome (49,00%), Latvijas Valsts (48,995%), SIA “Enerģijas risinājumi. RIX” (2%), AS “LATVENERGO” (0,005%).

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment