8 lietas, kas samazina erekciju

 „

  1. Pārtikas kvīts. Termālā papīta veidi un izmantotā tinte lielākā daļa lielveikalu čeki satur Bisfenolu A (BPA), ķimikāliju, kura palielina sievišķā hormona estrogēna produkciju tavā ķermenī. Paaugstinātais estrogēna līmenis kopā ar BPA uzsāk hormonālas izmaiņas – ietekmē tavu stingrumu, atklāj Kaisera Permanenta (Kaiser Permanente) pētījumi. Čeki, lidostu bagāžas birkas un loterijas biļetes – viss ir printēts uz BPA smagā veida papīra. Kā jau iepriekš esi dzirdējis, plastmasa un konservēts ēdiens arī satur BPA.
  2. Deserti. Cukura uzņemšana, apēdot kūkas gabalu vai izdzerot buņdžiņu limonādes, izraisa asinīs glikozes līmaņa celšanos, kas stimulē hormona insulīna izdalīšanos. Tas ietekmē tava ķermeņa testosterona produkciju, apgrūtinot tev to dabūt augšā, vēsta Īru un Amerikāņu pētnieki. Šī cukura-insulīna-testosterona savienošanās arī izskaidro kāpēc tavs testosterona līmenis ceļas un tev jau ir stīvais no paša rīta – pat ja neesi ēdis stundām ilgi.)
  3. Draņķīgs miegs. Veltot 5 stundas dienā (vai mazāk), dažas dienas pēc kārtas ir pietiekami , lai samazinātu testosterona līmeni par 10%, nelielā veselīgu, jaunu vīriešu vidū atklāj Čikāgas universitātē veiktais pētījums. Miegs ir ļoti svarīgs testosterona produkcijā. Tātad, ja tu kārtīgi neizgulies – aptuveni 8 stundas dienā – nebrīnies, ka erekcija šķiet tikai daļēja, pētījums atklāj.
  4. Bērns tavā guļamistabā. Snaušana tuvu tavam jaundzimušajam – tā itkā tev blakus šūpulītī gulētu bērns – pazemina tavu testosterona līmeņa produkciju par 7% vai vairāk, atklāj Noterdamā un Ziemeļrietumu universitātē veiktie pētījumi. Tu varētu uzskatīt ka pie vainas ir miega traucēšana, bet ir pierādījumi, ka hormonālie traucējumi, kas rodas pateicoties gulēšanai blakus mazam bērnam ir cēlonis testosterona krišanai, pētījuma autors saka.
  5. Soja. Katra veģitārieša mīļākā maltīte satur „estrogēnam līdzīgas īpašības”, kas grauj ķermeņa testosterona krājumus, atklāj Hārvardas Medicīnas skola. Neliels daudzums sojas nenogalinās tavu libido. Bet pamatīga sojas diēta – iedomājies dienā vairākasmaltītes, kuras satur soju – var izraisīt problēmas tavai erekcijai, pierāda pētījumi.
  6. Laika pavadīšana iekštelpās. Vitamīnam D ir liela loma testosterona produkcijas procesā. Nespēj uzņemt pietiekami daudz D vitamīna no saules vai uztura, un tavs ķermeņa testosterona līmenis var sarukt par 20% vai vairāk, vēsta Vācijā un Austrijā veiktie pētījumi. (Skaties no gaišās puses: pavadot 15 minūtes pusdienas saulē ir pietiekami, lai uzņemtu dienas D vitamīna devu, iesaka Hārvardas Medicīnas skola.)
  7. Pārmērīga asfalta deldēšana. Skrienot 65 kilometrus nedēļā var samazināt tavu testosterona līmeni par 17 procentiem, vēsta pētnieki no Britu Kolumbijas universitātes. Pārlieku skriešana var iztraucēt komunikāciju starp tavām smadzenēm un hormonu produkcijas dziedzriem, kas varētu izskaidrot testosterona kritumu starp izturīgajiem skrējējiem, autors saka.
  8. Alkohols. Nēēē! Tu droši vien lūdzies kaut alkohols nebūtu šajā sarakstā, bet daudzās sastāvdaļas tavā dzērienā – sākot ar apiņiem alū un tā radniecīgajām vielām vīnā un citos dzērienos –ir „estrogēnam līdzīgas vielas”, kuras šķietami samazina testosterona līmeni, atklāj Oklahomas universitātes pētījums. Par laimi, tev vajag dzert daudz – iespējams vairāk par 2 dzērieniem dienā – lai piedzīvotu izgāšanos biksēs, izskaidro Viskonsīnas universitātes pētījumi.

 

 

Avots: menshealth.com 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment