80-to un 90-to gadu supermodeles toreiz un tagad! (FOTO)

Skatoties uz šīm modelēm tiešām šķiet, ka vecums ir tikai skaitlis. Piedāvājam ieskatīties, kā gadu gaitā ir mainījušās, novecojušas pasaulē slavenākās modeles!

Daļa no sievietēm kaut kur dziļi iekšienē izjūt vēlmi saglabāt savu skaistumu tikpat ilgi kā šīs ikoniskās supermodeles un novecot graciozi, bet otra daļa  – veselīgu skaudību, sakot “ja man būtu tik daudz naudas, es arī labi izskatītos”. Bet vai pilnīgi viss šis supermodeļu skaistums patiešām ir mērāms tikai naudas apmērā?

1.Keita Mosa (44)


Brīdī, kad jūs domājat par visu laiku ikoniskākajām modelēm, Keita Mosa vienmēr ir viens no pirmajiem vārdiem, kas ienāk prātā. Kopš karjeras uzsākšanas 80.gadu beigās, viņa savā ziņā pārveidoja modes industriju pateicoties savam īpašajam izskatam un stilam, kas padarīja viņu par visvairāk pieprasītāko seju Sindijas Kraufordes laikā. Derētu piebilst, ka Mosa vēl joprojām turpina veiksmīgu modeles karjeru savos ‘četrdesmit pāri’ gados.

2.Imana (63)


Pēdējā laikā vairāk dzirdēta saistībā ar savu nelaiķa vīru Deividu Boviju, toties tas nemazina viņas ieguldījumu modes industrijā 70-tajos un 80-tajos, laikā kad viņa aktīvi darbojās augstajā modē. Gadiem ejot, nu jau esot 61 gada vecumā, viņa vēl joprojām ir saglabājusi savu stalto stāju, garo kaklu un maigos sejas vaibstus. Patiesībā ir diezgan grūti noticēt, ka bildēm ir 15 gadu starpība.

3.Ella Makfērsone (54)


Viņa ir ieguvusi titulu “The Body”, bet viņai pilnam komplektam varētu dot arī titulu “The Brain”, jo viņa ir veiksmīga biznesmene ar labu reputāciju, kura brīvi parvalda franču, spāņu un itāļu valodas. Viņa pašlaik ir apakšveļas dizainere, galvenā producente Lielbritānijas un Īrijas “Next top model” un aizrautīga filantropiste.

4.Žizele Bundhena (38)


Žizele ir visaugstāk apmaksātā supermodele pasaulē, kopš uzsāka savu karjeru 2004. gadā. 12 gadus viņa demonstrē sev tik raksturīgo dabīgā izskata tēlu un modes pasaule tā saukto “zirga gaitu” – kurai modelei vēl kas tāds izdotos?

5.Klaudija Šīfere (48)

Klaudija Šīere savu karjeru uzsāka 90-tajos gados, kas nozīmē, ka viņa darbojas modes industrijā jau turpat trīs dekādes. Viņai pieder vēl joprojām nepārspēts Ginesa rekords par visvairāk attēloto modeli uz žurnālu pirmajiem vākiem. Klaudija pašlaik turpina savu modeles karjeru fotografējoties priekš luksus klases zīmoliem.

6.Naomi Kempbela (48)


Par spīti savai reputācijai, Naomi vēl joprojām ir veiksmīga supermodele. Viens no viņas lielākajiem sasniegumiem ir būt pirmajai melnādainajai modelei uz žurnāla Times vāka 1991. gadā. Savā vecumā viņa vēl joprojām turpina savu modeles karjeru un vēl 2014.gadā fotografējās žurnālam Vogue.

7.Taira Benksa (44)


Taira uzsāka savu modeles karjeru 15 gadu vecumā un ir bijusi viena no visaugstāk apmaksātajām modelēm pasaulē. Tagad mēs viņu varbūt identificējam vairāk kā “America’s next top model” producenti un vadītāju, bet derētu atcerēties, ka viņa bija pirmā melnādainā modele uz žurnāla Sports Illustrated vāka.

8.Dženisa Dikinsone (63)


Līdzīgi kā Tairu Benksu, mēs Dženisu vairāk atceramies kā žūrijas locekli “America’s next top model” un tas varbūt ir tāpēc, ka viņa vairs neturpina savu modeles karjeru. Viņas aktīvākais karjeras laiks bija 80-tajos gados, kad viņa mainīja modeļu tendences, nomainot zilacainas blondīnes uz brūnacainām tumšmatēm. Dženisa savos gados izskatās ļoti labi un graciozi, toties asā personība ir saglabājusies.

9.Heidija Kluma (45)


Heidija ir visiem pazīstama vācu supermodele, kurai īpaši labi ik gadu izdodas piemklēt kostīmus Helovīnam. Kas ir interesanti – viņa savu karjeru uzsāka 13 gadu vecumā, piedaloties konkursā, kur no 25 000 dalībniekiem, tieši viņa ieguva sadarbība līgumu ar modeļu aģentūru, kas atradās Ņujorkā.

10.Sindija Krauforde (52)


Supermodeli Sindiju Kraufordi mēs uzreiz atpazīstam pēc viņas ikoniskās dzimumzīmītes virs augšlūpas. Savā aktīvākajā karjeras psomā viņa ir sadarbojusies ar praktiski visiem dizaineriem pateicoties savai harismai. Pašlaiik Sindiju var redzēt pskaisti sēžam pirmajās rindās dažādās modes nedēļās kopā ar savu meitu, kas savu pirmo Vogue vāku sasniedza jau 14 gadu vecumā. Varētu apgalvot, ka Sindija gandrīz nemaz nav novecojusi. Viņa ir slaida, stalta un ar nevainojamu ādu.

11.Brūka Šīldsa (53)


Šī ir modele no bērna kājas, burtiski. Viņa uzsāka savu karjeru kā bērnu modele. Jau 1980.gadā viņa bija jaunākā modele, kas 14 gadu vecumā fotografējās priekš Vogue pirmā vāka. Tas bija tas pats gads, kad viņa parādījās plaši apspriestajā Calvin Klein reklāmā “You want to know what comes between me and my Calvins? Nothing”. Tagad Brūka ik pa laikam darbojas kā raidījumu vadītāja.

Lasi vēl: Andrea – modele, kurai ir vēzis, un kura parāda, ka šī diagnoze nav beigas visam. Iedvesmojoši!

Avots: sofeminine.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment