9 maz apmeklētas vietas, kur aizceļot, pirms citi tūristi tās atklāj! #3- nav nemaz tik tālu!

1.Farēru salas

Tveršana

Kamēr Islandē var būt, vai nu pārāk karst vai pārāk auksts, perfekts gala mērķis ir Fēru salas, kas ieritinājušās starp Islandi un Norvēģiju. Šai 18 grupu salām visvieglāk piekļūt no Kopenhāgenas, turklāt perfekta vieta, kur aizbēgt no lielā trokšņa un daudzajiem ļaužu pūļiem.  Sala noteikti būs piemērota dabas vērotājiem un pārgājienu cienītājiem.  Vislabāk apmesties  būtu Gjáargarður viesu mājā Gjogv ciematā, no kura paveras skats uz milzīgu bezdibeni, turklāt būs iespējam nobaudīt arī dažādus ēdienus no skandināvu virtuves.

 

2.Franciacorta, Itālija

Tveršana2

 

Ja tu esi kvalitatīva vīna cienītājs, Franciacorta ir vieta, kur pavadīt savu brīvo laiku vasarā. Mazā Ziemeļitālijas reģionā, netālu no Milānas, ir mājvieta vairāk nekā 100 vīna darītavām, kur tiek ražots arī šis vietas vārda nosaukts dzirkstošais vīns ar īpašām “šampanieša metodēm”. tikai ražo reģiona vārdabrālis dzirkstošais vīns radīts ar “šampanieša metodes”, un kā izrādās Džordžs Klūnijs ir šīs vietas fans.

Līdz ar šo visu iespējams apmeklēt un apskatīt daudz un dažādus vīna dārzus, kas pārsteigs ar apbrīnojamu skatu. Taču vīna un vīna dārzu baudīšana nav vienīgā lieta, ar ko šeit var nodarboties, ir daudz un dažādi piedāvājumi, piemēram, brauciens ar laivu vai jahtu pa tuvējo ezeru, kur arī ir iespējams baudīt apbrīnojamos dabas skatus ap to, un, protams, arī šeit būs iespējams izbaudīt tradicionālo itāļu virtuvi visā tās godībā.

3.Braku salas, Horvātija

gallery-1468273812-gettyimages-173294549

Horvātija pēdējā laikā ir kļuvusi par ļoti populāru tūristu gala mērķi, bet, tā kā tā ir diezgan liela, lielākā daļa cilvēku apmeklē Hvaru, Splitu, Dubrovniku un tur arī apstājas un paliek, bet, ja tu plāno doties, tad savam sarakstam obligāti pievieno Braku salas. Ļoti īsa brauciena attālumā ar kuģi no Splitas ir Braku salas. Šīs salas ir īpašas ar tajās redzamajiem skatiem, tur saglabājušās māju un pils paliekas no senās pilsētas, turklāt laivas brauciena attāluma ir sauszeme, kur viesnīcas būs lētāka, cilvēku daudz mazāk un pludmales josla garāka un plašāka.

 

4.Bergena, Norvēģija

Tveršana3

Šī skaistā pilsētiņa atrodas Norvēģijas rietumkrastā un ir pasakaini skaista saulrietos. Tā ir pilna ar bruģētām ielām un skaistām ēkām, no kurām būs grūti novērst acis. Šis būs perfekts galamērķis gardēžiem un  jūras velšu cienītājiem, jo tieši pretī ostai atrodas tirgus, kur ir pieejami visdažādākie labumi. Turklāt arī kafijas mīļiem būs iespēja nobaudīt debešķīgu kafiju mazajos kafijas veikaliņos, jo ne tikai jūras veltis, bet arī laba kafija ir cieņā šajā valstī!

 

5. Haida Gvaī, Kanāda

Tveršana4

Uz šo apslēpto pērli aizceļot ir tikpat grūti kā uz Bali, taču nelielas grūtības ir tā vērtas.  Agrāk šī vieta bija pazīstama kā karalienes Šarlotes salas. Sala ir mājvieta pirmajiem Haidu senčiem, kur  redzamie totēmi un dažādas  monumentālas mākslas formas, kas ir augsti novērtētas visā pasaulē.  Salas nav īsti daudz, ko darīt, tā būs perfekta dabas mīļiem, jo dienas var pavadīt laivās vai pārgājienos, apskatot un apbrīnojot tur esošos skatus un dabas brīnumus.  Bet pirms došanās ceļojumā uz šo pasakaino vietu noteikti ir jāpārliecinās, vai laivu noma, apmešanās vietas un viss pārējais, kas ir nepieciešams šai pasakainajai atpūtai, strādā un ir pieejams!

 

6. Provansa, Francija

gallery-1468274380-gettyimages-468877651

Kamēr visi tūristi koncentrējas uz Parīzi un Kannām, daudzi aizmirst par skaisto Provansu. Tā ir pārpildīta ar brīnišķīgiem lavandas laukiem, kurus gribas vērot stundām ilgi un nedoties prom, kā arī olīvkoku plantācijas, tas viss ir pasakaini skaists skats, it īpaši saulrieti. Turklāt Provansā ir iespējams nobaudīt arī lieliskus ēdienus, dzērienus un satikt ļoti draudzīgus cilvēkus. Pilsēta ir bijusi par iedvesmas augli daudziem māksliniekiem, tajā skaitā ari Polam Sezānam un pat Pikaso. Turklāt šī ir kā paradīze arhitektūras cienītājiem, jo pilsētās ielās apskatāmas dažādas arhitektūras pērles. Šeit iespējams iepazīt un izbaudīt pavisam citu Franciju un izvairīties no lielajiem tūristu pūļiem!

 

7. Punta del este , Urugvaja

gallery-1468274549-gettyimages-200413013-001

Ja tu esi Maiami stila brīvdienu piekritējs, tad tev noteikti jādodas uz šo vietu, kas pazīstama ar savām plašajām pludmalēm un iespaidīgo nakts dzīvi. Jau vairākus gadus šī vieta ir bijusi populārs gala mērķis brazīļie, taču nesen uz to lēnām sākuši doties arī eiropieši un amerikāņi. Pludmalē vietas pietiks visiem un paliks vēl pāri, turklāt ir arī ko apskatīt. Ja tev apnīk gozēties pludmalē un baudīt dzērienu, tad vari doties uz pilsētiņas centru, kur varēsi iegādāties un apbrīnot daudz pašu rokām gatavotus tekstilizstrādājumus, rotas lietas. Vari doties arī uz Urugvajas pili, kur atrodas Casa Pueblo muzejs. Casa Pueblo ir Urugvaju mākslinieka darbu muzejs, kurš tiek saukts par vietējo Pikaso. Garlaicīgi šeit pavisam noteikti nebūs un atmiņas būs fantastiskas!

 

8. Folegandros, Grieķija

gallery-1468274706-gettyimages-530257938

Tā vietā, lai kārtējo reizi rezervētu kādu no populārākajiem kūrortiem, dodies uz Folegandros pilsētiņu, lai iepazītu vairāk īsto grieķu dzīvi.  Šeit tev būs iespēja aplūkot tradicionālo grieķu arhitektūru, baudīt elpu aizraujošus skatus, baudīt gardo ēdienu daudzajās kafejnīciņās un kā arī būs iespēja gozēties vai doties jaukā pastaigā klusajā un tukšajā pludmalē. Tuvumā atrodas arī dažādas ēkas un viduslaiku drupas, kuras apskatīt vēlas ikviens tūrists, jo skats ir tiešām iespaidīgs. Vislabāk apmesties būt viesnīcā Kallista, jo tai ir vislabākās atsauksmes, un papusdienot vai pavakariņot iesakām Zefiros, kur varēsi nobaudīt tradicionālos un gardos grieķu ēdienus.

 

9. Kanāriju salas

Tveršana5

Lai arī Kanāriju salas  tiek uzskatītas par populārāko gala mērķi tūristu vidū, tā īsti nav, jo populāri ir doties uz kūrortu un tur pavadīt laiku, jo noteikti arī tev izdzirdot par Kanāriju salām pirmais, kas ienāk prātā ir Tenerife, kas arī ir populārākais gala mērķis tūristu vidū visā pasaulē. Daudz mazāk cilvēku izmanto visas tās iespējas, ko šīs salas piedāvā. Katrs var atrast kaut ko sev piemērotu Kanāriju salās – vai  vēlies savu atvaļinājumu pavadīt aktīvi, vai pavadīt to gozējoties saulītē pludmalē. Lai izvairītos no ļaužu bariem, vienkārši jādodas uz citu salu, nevis Tenerifi, kur varēsi doties pārgājienā uz vulkānu, izstaigāt un apbrīnot smilšu kāpas un mežus, turklāt šīs salas piedāvā dažnedažādas aktivitātes, piemēram, kamieļu izjādes, sērfošana un pat niršana uz pamestiem kuģu vrakiem.

 

Iespējams, ka par dažām no šīm vietām biji dzirdējis, bet citas bija jaunatklājums. Nu atliek tikai izplānot ceļojumu un doties atvaļinājumā kādā no šīm vietām, ja vēl neesi to izdarījis, bet ja jau galamērķis šovasar noteikts, tad vari jau sākt plānot nākamā gada ceļojumu, turklāt dažās no šīm vietā labāk doties rudenī un ziemā, kad pie mums ir aukstums, bet tur siltāks un patīkamāks laiks!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment