Kāpēc bagāti cilvēki neveic redzes korekciju, bet nēsā brilles?

Viljams Henrijs Geitss III, labāk zināms kā Bils Geitss – amerikāņu uzņēmējs un sabiedriskais darbinieks, filantrops, viens no dibinātājiem un bijušajiem lielākajiem akcionāriem uzņēmumā Microsoft.

 

Ja redzes lāzerkorekcija ir progresīva un ērta, kāpēc bagāti cilvēki staigā brillēs? Starp citu daudzi oftalmologi seko viņu piemēriem. Tas liek aizdomāties.

 

Kontrindikāciju iespējamība

Fizioloģiski bagāti cilvēki īpaši neatšķiras no visiem pārējiem cilvēkiem. Tas ir, viņiem arī var būt kontrindikācijas redzes lāzera korekcijai, un tas nozīmē, ka viņiem atliek nēsāt brilles. Galu galā šāda iejaukšanās nav panaceja un šī metode 100% gadījumu nepalīdz.

Bet dažreiz var pat nebūt kontrindikāciju, bet tajā pašā laikā vienalga nebūs garantiju, ka pēc operācijas redze nepaliks sliktāka. Tāpēc arī nav jēgas veikt operāciju.

 

Fobijas un psiholoģiskais diskomforts

Daži cilvēki vienkārši baidās no operācijām. Un, ja ir iespējams to neveikt, piemēram, pasūtot kvalitatīvas, ērtas brilles, tad kāpēc mocīties? Bez šaubām, ar fobijām var tikt galā. Bet tas prasa laiku un spēkus. Un ne visi tajā redz īpašu jēgu.

 

Ne visu slimību gadījumā palīdz

Redzes lāzerkorekcija, kā jau minēts iepriekš, nebūt nav panaceja. Keratokonusa gadījumā tiek nēsātas lēcas, bet glaukomas gadījumā brilles. Korekcija šajā gadījumā nepalīdz vai palīdz ļoti vāji un slikti. Tāpēc jums ir jāvalkā brilles.

Lasi arī: Tas, kā tu sakrusto rokas pirkstus, var daudz ko pastāstīt par tavu personību

 

Atkārtota redzes pasliktināšanās pēc lāzerkorekcijas

Dažreiz šo procedūru var veikt tikai vienu reizi. Piemēram, ja radzenes stāvokļa dēļ nav iespējams veikt otru operāciju. Un gadās arī tā, ka korekcija pilnībā nenovērš tuvredzību. Un dažreiz redze pēc operācijas atkal sāk pasliktināties. Visos šajos gadījumos pat bagāts cilvēks agrāk vai vēlāk atkal sāks nēsāt brilles.

 

Vecuma tālredzība

Pēc tuvredzības novēršanas cilvēkam ar vecumu var sākties vēl viena problēma: ar vecumu saistīta tālredzība. Šī problēma daudz sliktāk padodas lāzerkorekcijai. Turklāt dažreiz vienkārši nav vēlēšanās atkārtoti veikt operāciju. Un jāņem vērā, ka ar vecumu kontrindikāciju skaits palielinās.

 

Nav iespējams paņemt pārtraukumu darbā

Nereti bagāti cilvēki ir ļoti aizņemti. Daudziem no viņiem mēdz būt grūti savā grafikā izbrīvēt pat vienu brīvu dienu. Bet lāzerkorekcija prasa laiku izmeklējumiem, operācijai un arī rehabilitācijai. Tāpēc pilnībā ir iespējama situācija, ka elementāri nav iespējams rast laiku šai procedūrai. Pasūtīt brilles ir daudz ātrāk.

Stīvs Džobss bija amerikāņu uzņēmējs, izgudrotājs un rūpniecības dizainers, kas plaši atzīts par informācijas tehnoloģiju laikmeta pionieri. Apple Corporation līdzdibinātājs, direktoru padomes priekšsēdētājs un izpilddirektors. Viens no filmu studijas Pixar dibinātājiem un izpilddirektors.

 

 

Nav vēlēšanās

Neviens nav spiests veikts redzes lāzerkorekciju. Jebkura iejaukšanās organismā ir noteikts risks, rada zināmu diskomfortu. Dažus cilvēkus var pilnībā apmierināt brilles. Viņi nav spiesti atbilst apkārtējo priekšstatiem.

 

Izdzīvojušā kļūda

Ļoti bieži, kad mēs skatāmies uz bagātiem cilvēkiem ar brillēm vai oftalmologiem ar brillēm, mēs pieļaujam tipisku “izdzīvojušā kļūdu”. Tā ir loģikas deformācija jeb kļūda, kad mēs izdarām aplamus vērtējumus par šķietami veiksmīgiem cilvēkiem, balstoties uz viņu ārējām pazīmēm, lai gan patiesībā šim cilvēkiem var būt vienkārši paveicies.

Attiecībā uz bagātiem cilvēkiem brillēs viss ir analoģiski: mēs pievēršam uzmanību šādām personībām, jo viņas piesaista mūsu uzmanību pašas par sevi.

Tiesa, nevar noliegt, ka ir daudz turīgu cilvēku, kuri redzes korekciju ir veikuši. Bet ir ne mazāk tie, kas valkā brilles, lai gan var atļauties šādu operāciju finansiāli (bet netiek uzskatīti par bagātiem). Bet viņi veic parastu darbu, nav tik zināmi sabiedrībā, un tāpēc šie cilvēki mums tā nekrīt acīs.

Lasi arī: Vasilisa Volodina nosaukusi četras zodiaka zīmes, kurām liktenis līdz 15. septembrim pasniegs negaidītu dāvanu

Patiesībā viss ir vienkārši: cilvēki no dažādām sabiedrības grupām, pat ja viņiem ir iespēja atbrīvoties no brillēm, neiet uz lāzerkorekciju. Kādam ir ērti tāpat, bet kāds baidās. Mēs visi esam atšķirīgi, un tas, kas notiek citu cilvēku galvās, nereti paliek noslēpums.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment