Pieci lielākie laureāti e-sporta pasaulē

Ikvienam, kurš nav esporta fans, nav ne jausmas, cik liela ir šī nozare. Tāpat viņi arī nezina, cik potenciāli ienesīgs ir esports, ja Jums izdodas nokļūt virsotnē.

Vai Jūs zinājāt, ka piecu pelnošāko spēlētāju kopējie ienākumi uzvarēto balvu izteiksmē ir 31 209 848 ASV dolāri? Visas tās reizes, kad vecāki tev teica, ka videospēļu spēlēšana neko nedos, tagad šķiet mazliet muļķīgas, vai ne?

 

Nebūt nav pārsteidzoši, ka visi pieci spēlētāji, kas ierindojušies esporta vinnestu top pieciniekā, vismaz reizi ir uzvarējuši The International. The International ir neapšaubāmi ienesīgākais esporta turnīrs, kas piesaista interesi pasaules mērogā. Par to vairāk variet arī uzzināt ggbet casino.

 

1.     Johans “N0tail” Sundšteins – 7 184 163 ASV dolāri

 

Johan “N0tail” Sundstein ir esporta superzvaigzne. Šis 29 gadus vecais dānis un Fēru salas iedzīvotājs esportā ir iekrājis iespaidīgu 7 184 163 dolāru lielu vinnestu summu, ko palīdzēja iegūt arī tas, ka Sundšteins ir divkārtējs The International čempions.

 

Sundšteins bija daļa no OG komandas, kas uzvarēja The International 2018, un radīja vēsturi, uzvarot The International 2019, tādējādi kļūstot par pirmo komandu, kas uzvarējusi divreiz. Šo divu uzvaru rezultātā Sundšteins un viņa talantīgie komandas biedri kopā ieguva 26 854 339 ASV dolārus.

 

Sundšteins savu karjeru sāka, spēlējot Heroes of Newerth, taču konkurences trūkuma dēļ viņš pārgāja uz Dota 2. Var teikt, ka spēļu maiņa viņam izdevās!

 

2.     Jesse “JerAx” Vainikka – 6 486 948 ASV dolāri

 

Jesse “JerAx” Vainikka ir 30 gadus veca somu zvaigzne, kas bija daļa no OG komandas, kura 2018. un 2019. gadā uzvarēja The International turnīros. Tāpat kā viņa komandas biedrs Sundšteins, arī Vainikka spēlējis Heroes of Newerth, taču kopš 2013. gada viņš ir izvēlējies Dota 2 spēli.

 

Vainikka izraisīja ievērojamu ažiotāžu 2020. gada janvārī, kad paziņoja par aiziešanu no esporta. Viņš palika neaktīvs līdz 2021. gada novembrim, kad pievienojās Evil Geniuses kā 5. pozīcijas spēlētājs. Evil Geniuses uzrādīja neapmierinošu sniegumu 2022. gada Stokholmas Major turnīrā, kas pamudināja Vainikku pamest komandu. Kopš tā laika viņš debitēja Team Liquid komandā un plāno turpināt aktīvu darbību 4. vai 5. pozīcijā vai kā treneris.

 

3.     Anathan “Ana” Pham – 6 024 411 ASV dolāri

 

Austrālijas spēlētājs Anathan “Ana” Pham ir sarakstā ar trešo numuru; viņš ir vēl viens divkārtējs The International čempions. Tāpat kā Vainikka, arī Phams aizgāja no profesionālās spēlēšanas. Phams savas austiņas uz rokām uzlika 2020. gada janvārī, būdams tikai 21 gada vecumā. Ja tev ir vairāk nekā 6 miljoni dolāru bankā jaunībā, tad pavisam viegli ir sākt attīstīties kaut kur citur.

 

Phams palika neaktīvs, lai gan 2021. gada aprīlī viņš parādījās kā aizstājējs OG spēlē, bet pēc tam atkal aizgāja pensijā. Kopš tā laika Phams 2022. gadā bija aizstājējs Royal Never Give Up un Team Liquid, bet 2022. gada augustā pievienojās T1.

 

4.     Sebastjēns “Ceb” Debs – 5 823 909 ASV dolāri

 

Sebastjēns “Ceb” Debs ir franču/eboniešu izcelsmes bijušais OG dalībnieks. Agrāk pazīstams kā “7ckngMad”, Debs tagad spēlē Old G komandā pēc tam, kad 2021. gada novembrī izstājās no sacensību skatuves.

 

Tāpat kā daudzas esporta zvaigznes, arī Debs nespēja turēties malā, un viņš atgriezās ESL One Stockholm 2022 turnīrā, kurā palīdzēja OG uzvarēt!

 

5.     Tobias “Topson” Taavitsainen – 5 690 417 USD

 

Somijas spēlētājs Tobias “Topson” Taavitsainen sāka spēlēt Dota 2, kad viņam bija tikai astoņi gadi; visa šī prakse padarīja viņu par leģendāru esporta personību. Taavitsainens savu profesionālo karjeru sāka SFTe-sports komandā, bet pēc tam īsu brīdi spēlēja No Rats un 5 Anchors No Captain. 2018. gada jūnijā viņš pievienojās OG.

 

Savā pirmajā profesionālās karjeras gadā Taavitsainen uzvarēja The International 2018, iegūstot prestižo Gada iesācēja balvu. Taavitsainen 2021. gada novembrī pārtrauca dalību sacensībās un, lai gan aizvietoja T1, joprojām nav profesionālis.

 

Taavitsainen pievienojās Old G kopā ar Debsu un Sundšteinu, komandai, kas vairāk koncentrējas uz izklaidi, nevis uz turnīra pēc turnīra slīpēšanu sacensībās.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment