Ja pelargonija sāk strauji kalt, nesteidzies to izmest. Tu joprojām vari izglābt nedzīvo augu

Visticamāk ir grūti atrast uz mūsu palodzēm pazīstamāku iemītnieku par ģerāniju vai pelargoniju. Ar pienācīgu aprūpi šis nepretenciozais augs var ziedēt visu gadu. Bet, tāpat kā visas dzīvās būtnes, arī zaļā skaistule var saslimt. Tiksim skaidrībā, kāpēc pelargonija kļūst dzeltena un izžūst, kā arī ar to, kā piešķirt tai otro dzīvi.

Kāpēc pelargoniju lapas kļūst dzeltenas?

Pelargonija tiek uzskatīta par nepretenciozu augu. Bet viņai ļoti nepatīk pārmaiņas. Patiešām, lai pelargonijas lapas sāktu dzeltēt un izžūt, dažreiz pietiek ar mazumiņu. Iemesls, piemēram, var būt temperatūras svārstības.

Gan pārāk daudz siltuma, gan pārāk maz ir kaitīgi. Tāpēc ziemā ziedu labāk turēt prom no caurvēja un karstiem radiatoriem. Apūdeņošanai ir svarīga loma. Labāk, ja laistīšana ir mērena. Pretējā gadījumā auga saknes bieži pūst, ko var novērst, pievienojot augsnei perlītu un upes smiltis.

Bieži vien slāpekļa trūkums, kas ir atbildīgs par zaļās masas augšanu, izraisa pelargoniju lapu dzeltēšanu. Turklāt lapu nokrišanu var izraisīt pārāk blīvs ziedu daudzums, pārāk sauss gaiss, neveiksmīga pārstādīšana, slimības vai kaitēkļu klātbūtne.

Ko ar to darīt?

Tātad, jums ir pelargonijas krūms ar iegarenu kailu stumbru un dzeltenām lapām. Ko iesākt? Pat tad, ja augs ir cietis no karstuma vai nepareizas kopšanas, to joprojām var glābt.

Lasi arī: Kā sabiezināt pašu šķidrāko ievārījumu konditorejas izstrādājumiem bez cietes izmantošanas: pavāru noslēpums

Vispirms jums jāpārliecinās, ka saknes netiek ietekmētas. Mūsu gadījumā to var redzēt no svaigu dzinumu klātbūtnes. Tad jums ir nepieciešams nogriezt kātu 5-6 cm līmenī no zemes.

Pēc atzarošanas pelargoniju labāk barot ar slāpekļa mēslojumu. Nebūs lieki izmantot arī augšanas stimulatorus, piemēram, dārzniekiem labi zināmo Fitosporin.

Griezumu var neārstēt, pāris nedēļu laikā tas nožūs pats. Un pēc 1,5-2 mēnešiem jūs iegūsit veselīgu un sulīgu ģerānijas krūmu ar jaunām zaļām, sulīgām lapām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment