Noslēpumi, kā pagatavot mīklu panēšanai, par kuriem nezina pat mamma

Mīklā panēti ēdieni ir garšīgi, smaržīgi, kraukšķīgi no ārpuses un maigi no iekšpuses. Nav pārsteidzoši, ka tie ir tik populāri ne tikai uz ikdienas, bet arī uz svētku galda. Tomēr mīklas gatavošanā ir viltības un nianses. Pastāstīsim par dažām no tām.

Panējuma mīkla ir masa, kurā ēdienu iemērc pirms cepšanas. Japāņu virtuvē to sauc par tempuru, lai gan procesa būtība no tā nemainās. Jebkuras mīklas sastāvā ir vairākas obligātas sastāvdaļas: milti, ola un smaržīga pildviela.

Populārākie ēdieni, ko var pagatavot, izmantojot šo “mīklu”, ir karbonādes, sīpolu gredzeni, zivju gabaliņi, kroketes u.c. Patiesībā cept var gandrīz visu, sākot no siera līdz sēnēm, dārzeņiem un augļiem – tikai jāieslēdz iztēle un nedaudz jāeksperimentē virtuvē.

Kādu šķidrumu izmantot mīklai?

Mīklas pamatā vienmēr ir šķidra sastāvdaļa, kas mainās atkarībā no receptes, kā arī no vēlamā rezultāta. Vienkāršākās un populārākās iespējas ir ūdens un piens. Tomēr šeit jūs varat eksperimentēt. Piemēram, daži pavāri izmanto nevis parasto, bet gan minerālūdeni. Tas padarīs mīklu vieglu, maigu, gaisīgu.

Mīklu var pagatavot no alus, sulas, augļu dzēriena, vīna un pat degvīna. Šeit galvenais ir tas, lai dzēriens, ko izmantosiet, labi sader ar pildījumu. Vai arī pagatavojiet mīklu no dzēriena, ko pasniegsiet kopā ar ēdienu. Piemēram, baltvīns ir ideāli piemērots garneļu mīklai, bet sarkanvīns gaļai. Kas attiecas uz sulām, augļu dzērieniem, mājās gatavotām tinktūrām, tās ir vairāk piemērotas saldo mīklu pagatavošanai.

Kādas garšas ir piemērotas?

Neskatoties uz to, ka internetā dažkārt ir atrodami mīklu varianti bez “aromatizētājiem”, šo komponentu labāk neignorēt, jo tas gatavajam ēdienam piešķir īpašu šarmu. Var izmantot kaltētas sēnes, sasmalcinātus sīpolus, ķiplokus, saldos piparus, dažādus garšaugus un garšvielas (melnos piparus, ingveru, rozmarīnu, baziliku u.c.).

Lasi arī: 4 toksiski materiāli jūsu virtuvē, kas var jums nodarīt nopietnu kaitējumu

Daži pavāri iegūst mīklas garšu, pateicoties ķirbju vai kartupeļu biezenim. Labs papildinājums būs zemes rieksti. Izvēlieties sastāvdaļu, kas labi saskan ar galveno produktu.

Kādi ir panēšanas mīklas sagatavošanas smalkumi?

Mīklas konsistencei jābūt pēc iespējas viendabīgākai, tāpēc ir svarīgi gatavošanas laikā rūpīgi sajaukt visas sastāvdaļas. Olu baltumu un dzeltenumu labāk sakult atsevišķi. Olu baltumu pievieno kā pēdējo, tieši pirms cepšanas.

Mīklu sagatavo iepriekš, lai sastāvā esošais lipeklis zaudētu savu elastību, un mīkla labāk pielīp pie produkta, cepot neizžūst. Ideāli, ja mīkla vienu vai divas stundas “atpūšas” ledusskapī – zema temperatūra nodrošinās elastību un viendabīgumu.

Mīkla labāk pielips, ja tajā iemērksiet sausu, nevis mitru produktu.

Sausos produktus vajadzētu iemērkt šķidrā mīklā, lai tā labāk iesūktos un padarītu ēdienu sulīgāku, bet sulīgos ēdienus (piemēram, apelsīna šķēles) iemērc biezā mīklā, lai nebūtu liekā mitruma.

 

Arī interesanti: Omīte atklāja savu noslēpumu, kā uztaisīt marinētus gurķus ziemai ar citronu. Mans vīrs ir starā

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment