Ķiploks ir manu orhideju glābiņš! Jau pēc dažām nedēļām parādījās jauni dzinumi un orhideja priecēs ar sulīgiem ziediem

Pat skolēni zina par ķiploku labvēlīgo ietekmi uz cilvēku, taču ne visi, kas audzē orhidejas, ir informēti, ka ķiploki var būt ļoti noderīgi arī viņu augu augšanai.

Ir vairāki triki un veidi, kā šo brīnišķīgo augu izmantot, lai panāktu, ka jūsu orhidejas zied izcili. Īpaši labi ķiploki veicina sulīgu ziedēšanu. Lai sasniegtu šo rezultātu, ieteicams pagatavot īpašu maisījumu no ķiplokiem, ūdens un dzintarskābes.

Pēdējā sastāvdaļa palīdz stimulēt auga sakņu attīstību, palielināt tā izturību pret kaitēkļiem un citiem nelabvēlīgiem faktoriem. Ja viss ir izdarīts pareizi, 14 dienu laikā vajadzētu parādīties jauniem dzinumiem.

Lasi arī: Uzglabāšanas kapsula ķiplokam: neizžūst, nenovīst, nesadīgst un nepūst. Dzīvoklī ķiploki saglabājas svaigi līdz pat maijam

Jāņem vērā viens svarīgs punkts – dzintarskābi atšķaida ar karstu ūdeni. Tikai pēc tam, kad šķidrums ir pilnībā atdzisis, var pievienot ķiploku. Svarīgi arī saprast, ka parasto ķiplokūdeni orhideju laistīšanai var uzglabāt diezgan ilgi, bet, pievienojot dzintarskābi, uzlējums būs jāizlieto tuvāko trīs dienu laikā.

Tomēr procesā ir svarīgi ievērot vēl dažas svarīgas detaļas.

Mežāzim smaidīs veiksme, bet Ūdensvīram jāizvairās no strīdiem; Dienas prognoze 16. jūlijam visām zvaigžņu zīmēm

Šķir tālāk, lai uzzinātu precīzu procesu un recepti ar visiem trikiem

 

Lai pagatavotu šķīdumu, tev vajadzēs:

1 l ūdens

3 ķiploku daiviņas

Stikla burku

1 dzintarskābes tableti

Pagatavošana:

Dzintarskābes tableti izšķīdina karstā ūdenī.

Ķiploku smalki sagriež vai izlaiž caur ķiploku presi. Kad šķidrums atdzisis, pievieno ķiploku. Šķidrumu pārlej stikla burkā un atstāj uz 25 stundām nostāvēties.

Pirms orhideju laistīšanas ķiploku ūdens jāfiltrē caur sietiņu. Tad jums vajadzētu atšķaidīt iegūto šķidrumu spainī ar nostādinātu ūdeni un laistīt augus, tos daļēji iegremdējot. Šī metode ir jāmaina ar regulāru laistīšanu, bet ne vairāk kā 1 reizi mēnesī.

Dvēseļu diena, 17. jūlijs: ko ir stingri aizliegts darīt vissvarīgākajā vasaras dienā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment