Salāti cilvēces vēsturē zināmi jau tūkstošiem gadu. Kopš sendienām dažādi salāti ir bijuši viens no galvenajiem ēdieniem uz svētku galdiem.
Tomēr senajā Romā un Grieķijā nebija sātīgu salātu. Cilvēki ēda tikai diētiskos salātus, kas kļūst arvien populārāki arī mūsdienu pasaulē.
Vienlaikus nevar teikt, ka sātīgi salāti ar majonēzi paliek otrajā plānā. Svētkos šādi salāti ir visaktuālākie.
Šodien pagatavosim vienkāršus, vasarīgus dārzeņu salātus vasaras galdam ar paštaisītu majonēzi.
Lasi arī: 48 gadīgs vīrietis raidījumā atdzīstas, ka nonācis trajā situācijā ar dēla bijušo līgavu
Vasaras salātu sastāvdaļas:
200 grami krabju nūjiņu;
3 gurķi;
150 grami sarkano pupiņu;
2 daiviņas ķiploku;
200 mililitru augu eļļas;
tējkarote cukura;
⅓ tējkarote sāls;
1 tējkarote citronu sulas;
½ tējkarote sinepju.;
1 ola.
Ir gan vairāki svarīgi triki ka jāievēro,
Šķir otru lapu, lai tos uzzinātu un redzētu pagatavošanas gaitu soli pa solim
Tevi noteikti interesēs
- Izskatās, ka lāču mums netrūkst: Valmieras novadā regulāri klejo vairāki pieauguši lāči un tie ir nofilmēti (+ VIDEO)by Laura Blūma
- Latvijas Pasts nācis klajā ar jaunumiem, kas iepriecinās daudzus: jau jūnijā tas būs pieejamsby Laura Blūma
- Kāpēc kaimiņi novāc divreiz vairāk tomātu – viņi zina, kā tos pareizi piesietby Anete Vītola