Kā pareizi apgriezt rozes oktobrī, lai tās labi pārziemotu

Roze ir ne tikai skaists, bet arī diezgan prasīgs zieds, ko ļoti slikti ietekmē sals. Lai ziedi labi pārziemotu, tie ir pareizi jāapgriež un ziemai droši jānosedz.

Visneizturīgākie pret ziemas salnām ir jaunie krūmi, kas ir līdz 2 gadu veci, tiem vispirms nepieciešama droša aizsardzība. Parka rozes vispār nebaidās no salnām, tāpēc tās nav ne jāapsedz, ne jānogriež.

Kad ir labākais laiks rožu apgriešanai ziemai?

Optimālākais laiks, kad sākt rožu apgriešanu, ir pirmās salnas, kas ir oktobra vidū vai beigās. Kad gaisa temperatūra naktī sasniegs -3 grādus. Siltās dienās nav vērts apgriezt rozes, jo tās vēl ir augšanas fāzē, tāpēc pumpuru noņemšana tikai stimulē auga aktīvo augšanu. Lai ziedu apgriešana būtu veiksmīga, no septembra sākuma ir jāpārtrauc to barošana.

Attiecībā uz jauno rožu apgriešanu: ja jūsu puķe veido jaunus dzinumus, oktobra sākumā tie jāapgriež par 20 cm. Tas nepieciešams, lai zars sāktu gatavoties ziemai un paspētu sastingt. Taču šādi apgriež tikai zarus bez pumpuriem.

Kā apgriezt rozes ziemai?

Rožu apgriešana jāveic, lai augs saglabātu spēku un atjaunotos. Vēl viens krūmu apgriešanas uzdevums ir nodrošināt, lai rozes nesaslimtu ar sēnīšu slimībām. Un, lai nepieļautu ziedu izžūšanu, tos nevajadzētu agri apsegt.

Pirms apgriešanas jāpārbauda, vai krūms ir pilnīgi kails, tāpēc no tā jānoņem visas ziedkopas un lapas. Apgriešanu veic ar dārza šķērēm.

Pilsētas rozes. Krūms jāsaīsina par trešdaļu, lai dzinumi būtu aptuveni 50 cm gari. Jānogriež sausie, sapuvušie, vecie un slimie zari, kas aug arī rožu krūma iekšpusē. Pie saknēm jānoņem arī jaunie dzinumi. Griezumi jāveic 45 grādu leņķī, uz zieda jāatstāj 5-7 dzinumi. Ja roze ir zema auguma, to vienkārši noliec pie zemes, neapgriežot.

Lasi vēl: Iespējams, labākie kārtainie salāti svētku galdam. Neparasta sastāvdaļu kombinācija, varen gards rezultāts!

Lasi vēl: Smieklīgi vai nē, bet leju etiķi podā katru nedēļu. Lūk, kāpēc

Tējas rozes un to hibrīdi ir ļoti kaprīzi augi, kas katru gadu jānogriež ne vairāk kā 2/3 no dzinumu garuma. Lai veidotu estētisku zieda izskatu, jānoņem visi slimie un bojātie zari. Bet vēl vasarā ir nepieciešams noņemt pumpurus. Rudens apgriešana sagatavos ziedu ziemai, uz katra dzinuma jāpaliek 4 pumpuriem, kas uzziedēs pavasarī.

Jaunas rozes, kas nav vecākas par diviem gadiem, apgriež daļēji. Neizšķīlušies pumpuri, slimie un vājie zari jānoņem no zieda. Pēc apgriešanas uz krūma jāpaliek spēcīgiem, veselīgiem dzinumiem ar neaktivizētiem pumpuriem.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment