Uzglabāšanas kapsula ķiplokam: neizžūst, nenovīst, nesadīgst un nepūst. Dzīvoklī ķiploki saglabājas svaigi līdz pat maijam

 

Drīz sāksies ķiploku novākšanas laiks. Bet vai ir iespējams uzturēt ķiplokus svaigus visu ziemu tā, lai tie būtu kā tikko no dobes?

Jā, tas ir iespējams. Ar šo metodi minimālais uzglabāšanas laiks – līdz pavasarim, bet maksimālais – līdz jaunajai ražai.

Domāju, sāpīgā ķiploku uzglabāšanas tēma būs interesanta daudziem.

Populārākais kaprīzā dārzeņa uzglabāšanas veids – trīs litru burkā. Un katrs to uzglabā atšķirīgi. Kāds burkā ar sāli, kāds – ar miltiem. Lai ķiploki labi uzglabātos, tos nepieciešams izrakt laikus un ļoti labi izžāvēt, pirms tie vēl nav pilnībā nogatavojušies. Pievērsiet uzmanību saknēm: ja tās ir pārāk lielas un “treknas”, ķiploki, visticamāk, nebūs piemēroti ilgstošai uzglabāšanai.

Daži cilvēki ķiplokus vienkārši pārkaisa ar sāli, bet citi uzber sāli tikai burkas apakšā. Daži uzliek burkai vāciņu, bet citi to nedara.

Lasi arī: Gurķu un sīpolu salāti, ko var ēst katru dienu: viegli, garšīgi (noslēpums ir mērcē)

Garšīgās kotletes no PSRS laikiem, kādreiz pasniedza katrā ēdnīcā – viss triks ir kotletes iekšpusē

Kopumā nav vienprātības

Kāpēc ķiplokus uzglabāt miltos, es, godīgi sakot, nesapratu. Tomēr es atceros, ka senāk bērnībā miltos bija iekļuvuši kukaiņi. Un mana mamma, acīmredzot, lai novērstu kukaiņu klātbūtni, ķiploku galviņas, sagrieztas daiviņās, lika burkās ar miltiem.

Ķiploki pildīja savu funkciju (miltos ar ķiploku nebija nekādu kukaiņu), bet ar laiku paši ķiploki izžuva. Tātad secināms, ka milti nepasargā ķiplokus no izžūšanas.

Ledusskapī, dārzeņu nodalījumā ķiploki labi uzglabājas tikai līdz Jaunajam gadam. Ir oktobra beigas. Paskatieties, šie ķiploki jau ir sākuši dīgt. Starp citu, es tos iestādīju aizvakar.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu labāko metodi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment