Kāpēc veļas mazgājamajā mašīnā vajadzētu iemest maisiņu ar sāli un trauku sūkli: veļas mazgāšanas triki no pieredzējušām mājsaimniecēm

Nesen, kad izkārtoju veļu no veļas mazgājamās mašīnas, es gandrīz padevos. Taukains traips uzmaniem iecienītākajiem svārkiem neatkāpās pat pēc trešās mazgāšanas reizes.

Ne dārgie pulveri, ne īpaši mazgāšanas režīmi nepalīdzēja. Gatavojos izmest jau ne tik skaisto lietu, taču nolēmu ķerties pie “zāles palīdzības”.

Parasti man nekad nenogurst uzzināt ko jaunu par to, kā atvieglot mājas darbus, un cenšos pieiet ierastajai rutīnai no neparastas puses. Palīdziet man šajā dažādos sieviešu forumos. Es vērsos pie viņiem pēc palīdzības.

Neaizmirstiet sāli

Sāls ir pārsteidzošs produkts. Es to jau sen izmantoju, lai to ieberztu svaigu dārzeņu sezonā, bet pievienot veļas mašīnai līdz šim nebiju mēģinājusi. Un par velti.

Vispieejamākais garšas pastiprinātājs vienkārši pievelk pie sevis netīrumus, kā arī nogalina baktērijas un mikrobus. Bet tas vēl nav viss. Sāls palīdz ar lieko pulveri un samazina ūdens cietību.

Šovu “Slavenības. Bez filtra” pamet kāda ļoti neparasta un īpaša dalībniece; neviens sākumā pat neticēja

Tāpēc “sālītas” drēbes ilgāk saglabā krāsu, atbrīvojas no pelēkiem un dzelteniem nosēdumiem, un to audums pēc mazgāšanas nav raupjš. Vienīgā grūtības gudrība ar sāli: mašīna pēc izslēgšanas obligāti jāieslēdz skalošanas režīmā. Šādā veidā jūs atbrīvosieties no sāls daļiņām uz apģērba.

 

Jūs varat pievienot sāls pulveri parastajam veļas pulverim – pašām drēbēm. Vienai veļas mazgāšanai ierastajiem mazgāšanas līdzekļiem es pievienoju 5 ēdamkarotes sāls. Saimnieces iesaka to neliet tieši uz drēbēm, bet gan iesaiņot nelielā maisiņā, lai atsevišķas daļiņas uz drēbēm būtu mazāk. 

Remonta speciālists nebija pret sāls parādīšanos mašīnā, tomēr ir jābūt piesardzīgiem. Izrādās, ka pārtikas sāls cīnās ar kaļķakmeni, kas pagarina veļas mašīnas kalpošanas laiku.

 

Lasi vēl: Zinātnieki neklusē un atklāj, kura asins grupa ir vispievilcīgāka ērcēm; tās nekavējoties jums lips klāt!

Darvas traipu noņemšana

Vēl viens triks vasaras apģērbu mazgāšanai. Pat pilsētas bērniem izdodas uz apģērba uzklāt darvas traipus. Es mēdzu stundām ilgi tās mērcēt un ar nazi censties noņemt lipīgos nosēdumus. Tagad es to varu izdarīt pavisam īsā laikā un nesabojājot drēbes.

Vispirms, ja audums to atļauj, es ar nazi mazliet nokasu, bet uzmanīgi. Pēc tam, kad noņemts liekais, es to nolieku saldētavā un uz dažām dienām par to aizmirstu.

Lasi vēl: Nevajag nemaz torti. Uzgāju visgaršīgāko karaliskās kūkas recepti ar diviem pildījumiem vienlaicīgi

To var turēt arī pāris stundas, bet tas nav tik efektīvi. Pēc sasaldēšanas es notīru sveķu pēdas, noslaukot tās ar citu drānu vai pat noņemot tās ar plaukstu. Viss viegli un ātri!

Tomēr tas nav viss.. 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment