Tomātus jūnijā baroju ar sodu, pelniem un raugu, augļi aug pa kilogramiem

 

Tūlīt es jums parādīšu fotoattēlu, kurā redzams mans smagākais tomāts, kas sver 1 kg un 12 gramus. Šeit ir viens no maniem “skaistajiem puišiem” uz svariem. 

Varbūt greizs un šķībs, ne ideāla apaļa forma, bet garša… Sulīgi, saldi tomāti aug, sagriežam salātos, ēdam ar kebabiem un tā vien.

Tālāk rakstā pastāstīšu, ko es daru no maija beigām līdz jūnija sākumam līdz aptuveni jūlija vidum.

Sākumā gan informācija par to, kāpēc ir tik svarīgi pareizi mēslot uz rūpēties par tomātiem.

Pareiza mēslošana nodrošina, ka augam ir visi nepieciešamie uzturvielai, lai attīstītos spēcīgā un veselīgā veidā. Tas var ietekmēt ražu, kvalitāti un pat augļu garšu.

Pareiza mēslošana palīdz stiprināt augu imunitāti pret slimībām un kaitēkļiem, samazinot slimību izraisīto risku un nodrošinot augu ilgmūžību.

Mēslojuma sastāvs var ietekmēt augļu izmēru, krāsu, garšu un tekstūru. Pareiza mēslošana var uzlabot šo īpašību attīstību, nodrošinot augļiem labāku kvalitāti.

Izvēloties pareizos mēslojuma veidus un daudzumus, audzētāji var samazināt negatīvo ietekmi uz apkārtējo vidi, piemēram, pārmērīgu barības vielu plūsmu dzeramajos ūdeņos vai augsnes piesārņojumu.

Pareiza mēslošana ir svarīga ilgtspējīgas lauksaimniecības prakses sastāvdaļa, kas nodrošina, ka augsnes barības vielas tiek labi pārvaldītas un saglabātas ilgtermiņā, samazinot nepieciešamību pēc intensīvas mēslošanas un augsnes degradācijas risku.

Kopumā, pareiza tomātu rūpēšanās un mēslošana palīdz audzēt augus, kas ir veselīgi, kvalitatīvi un ilgtspējīgi, atbalstot gan audzētāju labklājību, gan aizsargājot vidi.

 

Kā redzat, tas nav tikai joks un iedomas. Rezultātus var sasniegt tikai ar darbu un zināšanām!

Tāpēc dalos ar saviem noslēpumiem, lai arī jums izdodas

 

Pirmais triks

 

Mēslošana ar sodas palīdzību.

Reizi 2 nedēļās, sākot no stādīšanas siltumnīcā, es baroju tomātus (un arī gurķus), izšķīdinot 1 tējkaroti sodas 1 litrā ūdens, tas ir, ielej 10 mazas karotes 10 litru lejkannā, ielej 6 laistīšanas kannas uz siltumnīcu, man ir 3×4 metri, es stādu 20 tomātu krūmus, 10 katrā ejas pusē. Krūmi tad aug ātrāk, bagātīgāk zied un nes augļus, lapas nedzeltē, neparādās kaitēkļi. Un augļa izmērs ir iespaidīgs.

Kapēc katru vakaru pirms gulētiešanas nobriedušām sievietēm jālieto kanēlis ar medu

Lasi vēl: “Viņi bēg tā, ka tikai papēži mirdz”: es atradu risinājumu, no kā skudras baidās kā no uguns. Labākais līdzeklis

Leju zem saknēm un virsū lapām, nenožēlojot, parasti to daru vakarā, brīvdienās.  Ja uz lapām ir kāda inf**cija, lejkannā varat pievienot apmēram ēdamkaroti šķidro ziepju.

Tomēr tas ne tuvu nav viss! Galvenie noslēpumi sekos tālāk rakstā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment