Kāpēc zemenes vienmēr jānomazgā ar cepamo sodu un kāds no tā labums

Ja aizdomājamies par romantiskiem desertiem, tad to sarakstā noteikti ir jābūt zemenēm ar putukrējumu. Piekrītīsi, ka ir burvīgi pavadīt vakaru kopā mīļoto cilvēku, mielojoties ar šīm ogām.

Galvenais jau sākumā jāparūpējas, lai brīnišķīgais pasākums vēlāk nebeigtos daudz prozaiskāk un bēdīgāk.

Zemenes ar putukrējumu

Starp citu, ilgus gadus šis deserts tika uzskatīts arī par leģendārā Vimbldonas tenisa turnīra simbolu. Šīs sacensības notiek Lielbritānijā un ir slavenas ar gadsimtiem senām tradīcijām.

Piemēram, visiem dalībniekiem jāspēlē tikai baltā formā. Ir atļauts izcelt tikai nelielas svītras vai zīmola ikonu.

Pirmā Vimbldonas turnīra laikā viesiem – toreiz tikai aptuveni 200 cilvēkiem – pasniedza zemenes ar putukrējumu. Un šis cienasts joprojām tiek piedāvāts faniem.

Mūsdienās turnīra laikā tiek apēsti desmitiem tūkstošu šā deserta porciju (aptuveni 10 zemenes vienā porcijā), un katra no tām maksā aptuveni 3,5 eiro.

Omītes padomi grīdu mazgāšanā: naudas pievilināšana un slimību novēršana. Spīdīga grīda un labklājība garantēta.

Kāds no zemenēm labums un kaitējums

Šo skaisto ogu sezona jau rit pilnā sparā, tāpēc noskaidrosim, kādu labumu tās var dot mūsu organismam. Pirmkārt, zemenes ir lielisks A un C vitamīna avots. Tās palīdz stiprināt imunitāti, tādējādi aizsargājot organismu no vīrusiem un citām kaitēm.

Turklāt šīs ogas satur daudz antioksidantu, kas palīdz samazināt sirds un as**svadu sli*ību risku. Ēdot zemenes, samazinās tro*bozes attīstības iespējamība un stabilizējas as**sspiediens.

Starp citām zemeņu labvēlīgajām īpašībām jāmin arī tas, ka tās satur mangānu, kas ir atbildīgs par normālu ne*vu sistēmas un smadzeņu darbību. Tāpat šīs ogas palīdz detoksicēt organismu un atjaunot kuņģa un zarnu trakta veselību.

Runājot par medaļas otru pusi, atceries, ka zemenes ir spēcīgs alergēns. Ir cilvēki, kas pēc šo ogu baudīšanas piedzīvo dažādas negatīvas reakcijas. Tāpēc vienmēr pievērs uzmanību sava ķermeņa signāliem. Varbūt tev vajadzētu pārtraukt ēst zemenes.

Vēl viens risks saistīts ar pesticīdiem, ko izmanto zemeņu audzēšanas laikā. Protams, daudzi pārdevēji vēlas tikt pie šīs preces pēc iespējas ātrāk, bet audzētāji dara visu, lai šādu iespēju nodrošinātu. Rezultātā cieš pircēji, tāpēc esi uzmanīgs.

 

 

Un tagad pie galvenā jautājuma! Kāpēc zemenes vienmēr jānomazgā ar cepamo sodu un kāds no tā labums?

Izrādās ļoti liels!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment