Miljonāri pamazām pamet Apvienoto Karalisti: jaunākie rādītāji ir neticami

Jaunākais pētījums liecina, ka 2024. gadā Lielbritānijā neto zaudēs 9500 personas ar augstu ienākumu līmeni, kas ir vairāk nekā divreiz vairāk nekā 4200 personas nekā pagājušajā gadā, ziņo CNBC.

Šīs prognozes iezīmē krasu pavērsienu Lielbritānijā, kas savulaik tika uzskatīta par pasaules superbagātnieku galveno dzīvesvietu. Un gaidāmās vēlēšanas varētu paātrināt šo tendenci.

Henley reitingā Apvienotā Karaliste ierindojās otrajā vietā aiz Ķīnas, un sagaidāms, ka 2024. gadā no Āzijas austrumu giganta neto aizplūdīs 15 200 miljonāru.

Šīs prognozes iezīmē krasu pavērsienu Lielbritānijā, kas kādreiz tika uzskatīta par pasaules superbagātnieku galveno dzīvesvietu. Konsultāciju uzņēmums Henley, kas seko līdzi migrācijas tendencēm, norādīja, ka laikā no pagājušā gadsimta 50. gadiem līdz 2000. gadu sākumam uz Lielbritāniju pārcēlās bagātnieku ģimenes no Eiropas kontinentālās daļas, kā arī Āfrikas, Āzijas un Tuvajiem Austrumiem.

“Tomēr apmēram pirms desmit gadiem šī tendence sāka mainīties, jo vairāk miljonāru sāka pamest valsti un mazāk iebrauca,” teikts ziņojumā.

“Zīmīgi, ka sešu gadu laikā no 2017. līdz 2023. gadam pēc Brexit Lielbritānija migrācijas dēļ zaudēja kopumā 16 500 miljonāru. Provizoriskās aplēses 2024. gadam ir vēl satraucošākas,” pētījumā piebilda pētnieks.

Valdības institūta izpilddirektore Hanna Vaita norādīja, ka miljonāru aizplūšanu varētu paātrināt šogad gaidāmās vispārējās vēlēšanas.

Jaunākās aptaujas liecina, ka kreisi centriskā leiboristu partija ir pārsteidzošā vadībā pār konkurējošo labējo Konservatīvo partiju. Pēdējā aptaujā leiboristi ieguva 46 % balsu, kas ir teju divreiz vairāk nekā konservatīvie, bet populistiskā labējā partija Reformu partija atpaliek ar 13 % balsu.

Leiboristi sevi ir pozicionējuši kā partiju, kas atbalsta uzņēmējdarbību un koncentrējas uz labklājības radīšanu. Tomēr tās vēlēšanu manifestā ir arī skaidri norādīts, ka tā plāno vērsties pret nepilnībām, no kurām labumu gūst turīgie, lai labāk finansētu sabiedriskos pakalpojumus. Tā ir apņēmusies likvidēt nodokļu nepilnības tā sauktajām personām, kas nav reģistrētas Apvienotajā Karalistē, samazināt izvairīšanos no nodokļu maksāšanas, atcelt nodokļu atvieglojumus neatkarīgajām skolām un paaugstināt nodokļus par dzīvojamo īpašumu iegādi personām, kas nav Apvienotās Karalistes rezidenti.

Henley dati liecina, ka miljonāru skaits Apvienotajā Karalistē pēdējo desmit gadu laikā ir samazinājies par 8 %, kas ir krasā pretstatā lielākajai daļai citu lielāko Eiropas un citu valstu ekonomiku. Piemēram, Vācijā šajā laika posmā miljonāru skaits ir pieaudzis par 15 %, bet ASV to skaits ir palielinājies par 62 %.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment